Wifi sağlığa zararlı mı ?

Arslan Bek

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
260
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben kablosuz internet kullanıyorum. 2 yıldır da devam ediyorum. Sizce sağlığa zararlı mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde böyle şeyler saçma sapan dedikodulardan çıkıyor. Wi-Fi'nin neresi zararlı olabilir ki?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her radyasyon saçan teknolojık aletler zararlıdır.
Her cisim radyasyon saçar ve buna siz de dahilsiniz. Sizin bize zararınız olmadığı gibi, belirli limit güçlerde wifi ağlarının da sağlığa zararı yoktur. Fakat unutulmamalıdır ki baz istasyonları da aslında birar wifi ağı mantığıyla çalışır ve zararlıdır. Çünkü buradaki antenlerde kullanılan çıkış gücü, kapsama alanı uğruna çok yüksek değerlerdedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim, modem dalgalar halinde frekans yayarken radyasyon da yayıyor. Bu yüzden zararı olur ama ne kadar olur onu bilemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Radyasyon insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratır. Wi-fi, cep telefonu vs... Ne tür bir alet olduğu önemli değil.

Meslea radyasyon ışınları DNA üzerindeki adenin, guanin, sitozin gibi bazları koparır. Bu kopmaları DNA kendini eşleyerek tamamlayabilir. Mesela, diyelim radyasyon geldi timin'i kopardı. Adenin karşısına timin'i ekleyemeden adenin de koptu. İşte orada DNA oraya adenin-timin ikilisi yerine guanin-sitozin koyabiliyor. Bu da DNA'da bozulmaya yol açıyor.

Ayrıca bu olay üreme hücrelerinde meydana geldiğinde doğacak çocuğunuza kadar problem taşımış oluyorsunuz. Bu sadece en basit örneklerden biriydi.

Radyasyon insan sağlığı için kesinlikle zararlıdır. Lütfen bilgi sahibi olmayan yorum yapmasın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı