i5 4400 - HD 4600 sisteme Windows 7 kurulmuyor

OxGyEn

Decapat
Katılım
2 Aralık 2021
Mesajlar
618
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8
SSD veya HDD modeli
Wd blue 500gb
Ekran kartı
Hd 4600
Anakart
H81h3-m4
İşlemci
i54400
Arkadaşlar hepinize selam benim bir sistemin var nostalji yaşamak Windows 7 kurmak istiyorum. Rufus'a Windows 7 ISO'yu atıyorum GPT olarak ondan sonra PC'yi USB'den başlatıyorum ama hata veriyor ne yapmam gerekiyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MBR - Legacy BIOS içindir (Eski BİOS'LAR İçin)
GPT - UEFI içindir
Windows 7 yansımasını Rufus Programından GPT Olarak USB Belleğinize yazdırmaya çalışıyorsunuz ve böyle bir hatayla karşılaşıyorsunuz.
GPT Dosya sistemi UEFİ ile birlikte gelen bir özelliktir.
Windows 7 işletim sistemi UEFİ Desteklememektedir.
Windows 7 yansımasını USB Belleğinize sorunsuz bir şekilde yazdırmak için Rufus programından MBR seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.
Sağlıcakla kalın.
 
Son düzenleme:
Windows 7'nin UEFI desteği var, tabii UEFI olarak kurma da sıkıntılar çıkabilir. MBR-BIOS olarak yazdırıp tekrar deneyin.
Kullanıcılara yanıltıcı bilgi vermeyin.Windows 7 işletim sistemi UEFİ Desteklemez.
Windows 7 üstü sürümler UEFİ Destekler.
 
Son düzenleme:
Hocam VirtualBox ben yapamıyorum ya çok uğraştım ama olmuyor.

Gayet basit. Bu video yardımcı olacaktır:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

 
Hocalarım çözdüm sanırım sorunu biosta win 7 win 8 falan diyordu onu win 7 aldım şimdi ön yükleme falan dedi dosyalarınızı silinebilir dedi ne yapayım
 
Hocalarım çözdüm sanırım sorunu BIOS'ta Windows 7 Win 8 falan diyordu onu Windows 7 aldım şimdi ön yükleme falan dedi dosyalarınızı silinebilir dedi ne yapayım.

Sanırım Dual boot yapıyorsunuz. Sanırım, dediğiniz an Windows 8 silinebilir. Emin değilim ama.
 
Kullanıcılara yanıltıcı bilgi vermeyin. Windows 7 işletim sistemi UEFI Desteklemez.
Windows 7 ve üstü windows sürümleri UEFI Destekler.
Hayır Windows 7 de UEFI destekliyor, deneyerek görebilirsiniz. Bu mesajlara da bir göz atın.
Yanlış bilgi. Windows 7, UEFI standartını destekler. UEFI kurulum yapmak da mümkün. Ama @techpro51 in dediği gibi UEFI kurulu 8.1/10 gibi anakart logosu çıkmıyor boot esnasında. Ayrıca Türkçe kurulum medyası kullansanız da Windows açılırken "Starting Windows" yazısıyla açılır.
Windows 7'ye UEFI kurarsınız fakat UEFI'nin getirdiği özelliklerden faydalanamazsınız. Windows 7 işletim sisteminin hızlı başlatma özelliği zaten yok. Sadece 2TB ve üstü diskleri bölmeye gerek kalmadan tek parça şeklinde kullanabilme desteği geliyor başka bir getirisi yok. UEFI destekli bir sisteme Windows 7'yi UEFI şeklinde kurmak tam bir saçmalık.
UEFI teknolojisi Windows 8 ile gelmedi, aktif olarak kullanılmaya başlandı. UEFI daha önceki yıllardan geliştirilmişti zaten. PC mimarisinden önce Apple kullanmaya başlamıştı EFI'yi. Hem denemeden bilemezsiniz. Sizden kurmanızı rica etmiyorum, sadece Rufus ile UEFI modunda bir belleğe yazdırıp boot etmeyi deneyin. Emin olun UEFI olarak boot ettiğini görürsünüz.
Ben bir defa bu UEFI Windows 7'yi duyduğum zaman denemiştim, çatır çatır kuruluyor. UEFI'nin getirdiği teknolojileri kullanmada Windows 8/8.1/10 kadar iyi değil. Ama söylediğiniz şey tam olarak doğru değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı