Windows 10 "0xc00000225" mavi ekran hatası

hakan2

Yoctopat
Katılım
19 Mayıs 2022
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
G.Skill 16 GB
SSD veya HDD modeli
Adata 250 GB
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
H410M-H v3.
İşlemci
i3 10105F
Merhaba arkadaşlar, iyi sosyaller son günlerde çok sık başıma gelen bir sorun mevcut yardımlarınızı beklemekteyim. Bilgisayarımı yeni topladım ve sıfır Windows 10 kurulumu yaptım haftada 2-3 defa mavi ekran ve hata kodu 225 adı altında mavi ekran kısmına atılıyor bilgisayarım. Bunu hem internette gezerken hem de oyun oynarken yapıyor 2 kez sıfırdan format attım ama hala aynı HD Tune programı ile HDD diskimi kontrol ettirdim bir sorun gözükmedi. Bazen kendi kendini resetliyor BIOS menüsünde Windows boot Manager adlı bir bileşen gözüküyor HDD ve SSD gözükmüyor bunun nedenini gerçekten bulmuş değilim yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dökümleri paylaşın.
 
Maalesef hala gözükmemekte yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim fakat bu işin içinden çıkamadım
Başka bir bilgisayarda denedim gözüküyor fakat bu bilgisayarda gözükmüyor
 
Disk montajının doğru yapıldığından ve temassızlık olmadığından emin olun. Farklı portlara takmayı deneyin. Elinizde bir Flash Bellek mevcut ise içine format atacakmış gibi Rufus ile Windows 10 ISO'su yazdırın ve BIOS menüsünden boot sekmesine gelip Flash Belleği en başa alın. Yeniden başlattığınızda kurulum ekranı karşınıza gelecek. İlk sekmesi geçtikten sonra Şimdi Yükle yazan bir ekran göreceksiniz. Bu ekranda sol alttan Bilgisayarı onarına tıklayın. Ardından Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Onarım kısmını çalıştırın. İşe yaramaz ise verilerinizi yedekleyip temiz kurulum yapmanızı öneririm. Bu arada kurduğunuz ISO dosyasında sorun olmadığından emin olun.
 
İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim size son bir sorum olacak Windows'u kurduğumda otomatik olarak Ethernet bağlantımı görmüyor benim Intel Ethernet adı altında bir driver yükledikten sonra görüyor acaba bununla alakalı bir sorun olabilir mi? Veya hangi driveri kurmam gerek acaba
 

Yeni konular

Geri
Yukarı