Rehber Windows 10/11'de kalıcı şekilde Defender'ı silmek

İşe yaramıyor sanırım 25H2 de çünkü görev yöneticisinde görünüyor antimalware servisi falan.

Dosya Ekleri

• 1759823745862.png
    36,5 KB · Görüntüleme: 26

Dosya Ekleri

• 1762104603249.png
    231,9 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleyen: Moderatör:
Defenderi neden silmek istiyorsunuz aklım almıyor, genel kullanıcı için gayet yeterli ve win entegre olduğu için stabil. Silip 3.parti antivirüs yüklemenin hiçbir anlamı yok bence.

Güzel rehber fakat niye birisi sadece fazla kaynak tüketiyor diye Defender'ı kapatmak ister ki?
1) Herkesin 8-16-32 gb rami yok.
2) Gizlilik anlamında daha yüksek çıtalar isteyen bir kullanıcının başını ağrıtır. Çünkü elle tarama çoğu zaman yeterlidir. Yani bu tip kullanıcılar için gereksiz görünür.
3) Herkesin orijinal oyun alacak parası yoktur. Ki fiyatlar iyice uçtu. Sanarsın herkes 100k maaş alıyor aylık.

Sanki başka av ler ram kullanmıyormu?
Elle tarama ne demek anlamadım.

Sanki başka av ler ram kullanmıyormu?
Elle tarama ne demek anlamadım.
Ben antivirüs kullanmak zorunda diye bir şey demedim ki. Oradan kazandığı yük miktarıyla hatrı sayılır performans kazananlar var.

Elle tarama da arkada yük olmuyor demek. Örneğin malwarebytes ücretsiz olarak elle tarama imkanı sunuyor. Şüphelendiğin şeyleri taratmak yeterli olabiliyor bunu tercih edenler de var. Bu da arka planda kalıcı olmayan ve terclh edilebilir bir yük demek.

Defender'i neden silmek istiyorsunuz aklım almıyor, genel kullanıcı için gayet yeterli ve Win entegre olduğu için stabil. Silip 3.parti antivirüs yüklemenin hiçbir anlamı yok bence.

Kaspersky varken Win Defender ne hocam. Yarisamaz bile bence Kaspersky ile. Ayrica RAM kullanimda fazla Win Defender'in. Kaspersky candır, ucuz da ayrica yillik uyelik.

Kaspersky varken Win Defender ne hocam. Yarisamaz bile bence Kaspersky ile. Ayrica RAM kullanimda fazla Win Defender'in. Kaspersky candır, ucuz da ayrica yillik uyelik.

İnternette önüne gelen her dosyayı indirip çalıştırmadığın sürece third party antivirüslerin hiç bir faydası yok. Zaten bariz virüslerin hepsini browser'in antivirüs'ü bile tespit edip indirmiyor., bilgisayarına bilerek virüs indirmen bile zor. Kendi kendini güncelleyen, Windows native, lisansa dahil Windows Defender son kullanıcıya fazlasıyla yeter.

Belki Defender'in ismini sevmedim hocam. Tercih meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…