Windows 10 16 GB RAM boşta %50 RAM kullanımı

Daha fazla  
Bilgisayarı ilk açtığımda %50'lik bir kullanım vardı. Şu an ise 8.8 GB kullanımda. Sebebi nedir?

Edge'in altındaki programlar 20'şer MB'dan RAM kaplasa yine GB olmaz. Sorun nerede? Malwarebytes ile tarama yaptım bir şey çıkmadı.

Valorant'ı açtım sadece kullanım bu şekilde.

Çok fazla arka plan uygulamanız var görünüyor. Normal bir durum.

40 MB RAM harcayan uygulamalar. Normal değil.

Burada sadece görünenlerden bahsediyorsunuz sanırım. PID oluşmamış bir dünya daha uygulamanız var. Siz sadece ekte attığım kadarını görüyorsunuz. Sisteminizin her alt uygulama için kullandığı alanı görmüyorsunuz. Bende 32 GB RAM var bir Edge bir de Visual Studio açık görüntüde 3 GB diyor ama şu an kullanılan 16 GB. Sadece görünenle değerlendirmeyin.

Hocam sanal bellek açıkmış, 5GB oraya gidiyormuş. Gerçekten bilgisizce konuşuyorsunuz normal falan filan. Şu an Valorant açık 7 GB RAM harcıyor. Kabalık etmek istemem ama sorunu kendim çözmesem dediğinize inanıp yüksek RAM kullanımında kullanmaya devam edecektim.

Bilgisizce konuşmak değil. Şu an yaptığım iş ortamında da bu şekilde çalışıyoruz. Swap oluşmaması için tüm PIDler arka planda tutulur. Sanal belleği kapattığınızda da yine birebir boyutlarınızın eşleşmediğini görebilirsiniz. Bellek adreslemesi ve pointer bilgisi olan birine direkt olarak "Gerçekten bilgisizce konuşuyorsunuz" demeniz zaten kabalığa giriyor.

RAM önbelleği dolmuş olabilir. Birkaç program açık bir de. Açık olan tüm programları kapatıp tekrar bakmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…