Windows 10 16 GB RAM'in 8 GB Görünmesi sorunu

Biraz daha bekleseydiniz, daha bilgili birisi yardım edecektir. Format her şeyin çözümü değil sonuçta. BIOS'un sürümü, son sürüm mü acaba? Değilse BIOS Günecelleme yapılabilir.
Format işe yaramadı bios kontrol ettim sitesinden en güncel sürüm kurulu şuan

Anakartın ram slotunda sıkıntı olabilir. 2 adet ram slotu varsa 1.de ikisini tek dene sonra 2.de ikisini tek dene öyle slotları kontrol et, bende de aynı sorun vardı ram slotum bozukmuş garantiden yeni anakart yolladılar sağolsunlar.

Dediğin gibi denedim ama sonuç aynı tek tek takınca 4 gb görüyor ramler 8 + 8 16 GB normalde

Eğer BİOS'ta da 8GB gözüküyorsa sıralamada hata yapmış olabilirsiniz. Anakart kitapçığına bakarak çift bellek için hangi slotların kullanılacağı yazıyor. Eğer bunları zaten yaptıysanız RAM modülleri uyumlu olmayabilir, anakarttan kaynaklı problem olabilir; aldığınız yere bunu bildirmelisiniz.

Bende yeni fark ettim 8×2 16 diye aldım satıcıyla iletisime geçtim oda karıştırmış yarın halledecek sorunu teşekkür ederim ilginiz için.

İyi yanı bilgisayarında bir sorun yok. Fakat 16gb ram diye alıp 8gb ram almak kötü olmuş biraz,yeni aldıysanız iade edebilirsiniz onun yerine bir adet 8gb alıp sonradan 16 yaparsınız.
Bende yeni fark ettim 8×2 16 diye aldım satıcıyla iletisime geçtim oda karıştırmış yarın halledecek sorunu teşekkür ederim ilginiz için.
Rica ederiz. Sorunun düzeltilmesine sevindim, bidahakine dikkat edin sizin karsiniza iyi birisi çıkmış fakat bunu bilerek böyle satanlar da var sahibindende.

İyi yanı bilgisayarında bir sorun yok. Fakat 16gb ram diye alıp 8gb ram almak kötü olmuş biraz,yeni aldıysanız iade edebilirsiniz onun yerine bir adet 8gb alıp sonradan 16 yaparsınız.
Sormayın anakarttan şüphelendim ama iyiki yanlışlık olmuş sağlammış kart ramleri değişime göndericem yarın 16 GB olanlar gelicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…