Windows 10 1607 sürümüne güncel AMD sürücüsü kurulmuyor

231981

Kilopat
Makaleler
1
Hız ve performans açısından 1607 Pro sürümünü kurdum. Güncel AMD sürücülerini kendi Setup'u ile kurmuyor Aygıt Yöneticisi'nden klasörü gösterince kuruyor bu sefer de Radeon programı falan çıkmıyor. Sanırım eski Windows 10 sürümlerin de güncel sürücüleri kuramasınlar diye yapılan bir işlem bu. Ne yapabilirim sizce? Bir de şu anki kullandığım 1607 sürümünün yapı numarası 14.393.0 olarak gözüküyor. Çok araştırdım bu yapı numaralı olanı en iyi performansı veriyor güncelleme yapmayın sakın güncelleme yapıldığı zaman güncel sürümler gibi yavaşlamaya başlıyor diyorlar. Sizce güncelleme yapayım mı yoksa Update hizmetini kökten kapatayım mı?

Hız ve performans açısından 1607 Pro sürümünü kurdum. Güncel AMD sürücülerini kendi Setup'u ile kurmuyor Aygıt Yöneticisi'nden klasörü gösterince kuruyor bu sefer de Radeon programı falan çıkmıyor. Sanırım eski Windows 10 sürümlerin de güncel sürücüleri kuramasınlar diye yapılan bir işlem bu. Ne yapabilirim sizce?
Güncel kurulum dosyasını çalıştıramaman normal, o kurulum dosyasının çalışması için güncel işletim sistemi kullanman gerek.

Kontrol paneli için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsin. 7. adımdan itibaren başlıyor kontrol paneli kurulumu.
7- CCC (Control Panel)'ı yüklemek için "Program Files\AMD\CCC2\Install" klasörüne gidin, "ccc2_install.exe" dosyasını çalıştırın ve kurulumun bitmesini bekleyin (birkaç dakika sürebilir).

8- "Başlat" menüsündeki "AMD Settings" grubunu bulun ve "AMD Settings" programını çalıştırın ve konfigüre edin (tüm hizmetlerin ve programların otomatik olarak başlatılmasını etkinleştirmek için önce manuel olarak çalıştırılmalıdır).

9- Arka plandaki işlemlerin bitmesi için birkaç dakika bekleyin ve sistemi yeniden başlatın (kapatıp açma işlemi yapmayın, direkt yeniden başlatın).

Bir de şu anki kullandığım 1607 sürümünün yapı numarası 14.393.0 olarak gözüküyor. Çok araştırdım bu yapı numaralı olanı en iyi performansı veriyor güncelleme yapmayın sakın güncelleme yapıldığı zaman güncel sürümler gibi yavaşlamaya başlıyor diyorlar. Sizce güncelleme yapayım mı yoksa Update hizmetini kökten kapatayım mı?
"Hız ve performans" adı altında bir sürü bilinen güvenlik açığı barındıran eski Windows sürümlerini kurmanın gram mantığı olduğunu düşünmüyorum. Çok kötü bir sistemin yoksa ve SSD kullanıyorsan "hız ve performans" dediğin şeyin çok fark edeceğini sanmıyorum. Ha güvenlik açığı beni ilgilendirmiyor dersen o zaman bir şey diyemem, kafana göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı