Windows 10 1803 Performans Sorunları

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar en son Windows güncellemesi 'Build 1803' çıkalı çok oldu. Bir çok güncelleme geldi fakat hala performans sorunları devam ediyor. Mesela açılma ve kapanma süreleri çok uzadı. Bilgisayarım çok fazla ısınıyor. Oyunlarda FPS düşüşleri var. Mesela LoL'de 110-150 FPS arası alıyordum. Güncellemeden sonra 80'in üstüne çıkmıyor. Ya da oyunu mesela alta açıp müzik açıyorum tekrar oyuna bastığımda açılması 15-20 saniye sürüyor. Eskiden anında açılırdı. Güncelleme ile geçtim, dedim temiz kurulum yapayım. Temiz kurulumdada aynı sorunlar var. Media Creation Tool'dan son ISO'yu indirdim. Haziran çıkışlı. 3 gün önce format attım. Hiçbir değişiklik yok. Hala performans düşük. Gelen güncellemeler sadece hataları düzeltiyor. Performans yükseltmiyor. Nasıl artırabilirim performansı? Eski sürüm değil güncel sürüm kullanmak istiyorum ama bu performansla kullanamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar en son Windows güncellemesi 'Build 1803' çıkalı çok oldu. Bir çok güncelleme geldi fakat hala performans sorunları devam ediyor. Mesela açılma ve kapanma süreleri çok uzadı. Bilgisayarım çok fazla ısınıyor. Oyunlarda FPS düşüşleri var. Mesela LoL'de 110-150 FPS arası alıyordum. Güncellemeden sonra 80'in üstüne çıkmıyor. Ya da oyunu mesela alta açıp müzik açıyorum tekrar oyuna bastığımda açılması 15-20 saniye sürüyor. Eskiden anında açılırdı. Güncelleme ile geçtim, dedim temiz kurulum yapayım. Temiz kurulumdada aynı sorunlar var. Media Creation Tool'dan son ISO'yu indirdim. Haziran çıkışlı. 3 gün önce format attım. Hiçbir değişiklik yok. Hala performans düşük. Gelen güncellemeler sadece hataları düzeltiyor. Performans yükseltmiyor. Nasıl artırabilirim performansı? Eski sürüm değil güncel sürüm kullanmak istiyorum ama bu performansla kullanamam.
Windows 10'da Xbox DVR Nasıl Devre Dışı Bırakılır? - Technopat Bende işe yaradı.

Bunuda denerim ama eski sürümde açıktı bu özellik. Akşam denerim kapatmayı.
Game DVR kapalıymış zaten.

Son düzenleme:
DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar kurmayı deneyin. Temiz kurulum yaptığınız için bir fark olacağını sanmıyorum ancak denemenizde fayda var.

DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi

Sorun düzelmezse şu kayıt girdisini girip dener misiniz?

Reg for @Ahmet Suha.reg

(Onedrive, otomatik bakım hizmeti, otomatik update servisi, Windows Defender gibi oyun sırasında performansı düşürebilecek servisleri kapatıyor. Ayrıca birkaç tane de işe yarar ayar içeriyor. XBOX da kökünden kapatılıyor.)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı