Windows 10 1803 Pişmanlıktır

Ben en iyisi geriden geleyim biraz.

Zaten geçmişte direk PC'yi Windows 8.1'e yükselttim diye PC'nin çöktüğünü hatırlarım.

Ben en iyisi geriden geleyim biraz.

Zaten geçmişte direk PC'yi Windows 8.1'e yükselttim diye PC'nin çöktüğünü hatırlarım.
XP'yi hatırladıkça hüzünleniyorum hocam. Geçenlerde az kullandığım laptoba yükledim, hasret gidermek için. Öyle çok şey değişmiş ki yazılımsal olarak. Verdiği hatalar insanı çok üzüyor.

1803 kurdum herşey orjinal ve driver'lar güncel ancak google da surf yaparken drop oluyor ses eskisine göre daha az 3. kuruşum, ilk ikisinde windows kendi kendini sildi kesinlikle iyileştirmeler gelmeden yüklemenizi tavsiye etmiyorum çok pişmanım

Tartışma başlatmak istemem ama Windows güncellemeleri istisnalar dışında hep gereksiz gelmiştir bana.
Katılıyorum. Çok önemli durumlarda, yeni çıkan teknolojiye uyum sağlamak açısından bir güncelleme yayınlanabilir tabii. Ama bir şeylerin üstüne pek etki yaratmayan şeyler koyarak şişirmekten başka bir şey yapmamış oluyor bilgisayarı. Hatalı durumlar olur, onlar için güncelleme yayınlarsın buda tamam. Ne bileyim hocam, Windows bu. Vardır bir bildiği heralde.

Ben temiz format atarak direk 1803 yükledim bilgisayara ama hiç memnun kalmadım. Oyunlardaki performans düşüşü en çok göze batan taraftı. Bazen youtube'de video izlerken arada saliselik teklemeler oluyordu. Bazen müzik dinlerken bilgisayar boştayken saniyelik müzikte takılmalar oluyordu. Ben dün gece 3 civarlarında dayanamadım 1607 sürümünü indirip kurdum. Güncellemeleri kapattım. Bu bahsettiğim sorunların hiçbiri yok şuan. Özellikle de oyunlarda gözle görülür fark var.

1803 iyişleştirmesi sonrasında geri dönüşleri kontrol etmek önemli olacaktır.

Sürüm 1709'u kaldırmadan üzerine 1803 güncellemesi yapılınca, hatâlar olabiliyor. Benim masaüstü bilgisayarda da GPU kullanım oran boşta iken % 2 den % 7'ye RAM kullanım oranı da % 27'den % 47'ye çıktı. Tabii, buna bağlı olarak GPU sıcaklığı da 3-4 °C artmıştı. Bu gün MSDN sürüm 1803 ile temiz kurulum yaptım; her şey normale döndü.

Kesinlikle öyle ve temiz kurulum da yaptım problem devam etti ve
problemi bende yaşadım hatta ekran kapanırken titreme sorunu dahil birsürü hata var uygulama yüklerken donma kilitlenme ve chrome kapatırken gölge oluşması (Takılır gibi) youtube de video izlerken dırr diye takılma gibi birçok problem. donanım olarak i5 7300HQ mx150 ve Hd630 960 Evo 250 GB (nvme driver 3.0 Yüklü Magician 5.2 yüklü)

---Çözüm olarak ta her zaman windows 10 iso dosyasını kaydederdim yedek hdd ye güncel sürüm problem çıkarırsa diye ve elimde tüm sürümler için bulunan Windows 10 1607 14393.0 Pro X64 sürümünü yükledim ve bilgisayarımda hiçbir problem kalmadı. Ayrıca sürümü yükledikten sonra hd630 un en son sürümü 6025 e nvidia sürücüsünün de 397.31 sürümünü kurdum. . Hiçbir sıkıntı problem kalmadı. Sanırım bıkana kadar da bunu kullanacağım. Ek olarak Windows 10 güncellemesi sonrası Chrome sorun çıkarıyor!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…