Windows 10 1903 Seste Cızırtı

Makaleler
3
Yer
İzmir
1903 sürümünü temiz kurulum yaptıktan sonra 1 hafta kullandım. Genel olarak stabil ve güzel çalışsa da en azından benim başıma hoparlörlerle alakalı sinir bozucu bir sorun çıkardı. Bütün güncellemelerini yüklediğim halde, ses sürücüsünü de güncellediğim halde hoparlörlerden anlamadığım bir cızırtı geliyordu. Özellikle ekranda (Veya arka planda) bir şey indirip yüklerken gördüğümüz progress bar tarzı bir şey olduğu zaman daha da artıyordu bu cızırtı sesi. Hoparlörlerde sorun olmadığını düşünüyorum çünkü macOS kullanırken kesinlikle öyle yüksek bir cızırtı olmuyor. Açıkçası sorunun güncellemelerle çözüleceğini düşünerek şimdilik 1903'ü yüklemek için beklemeye karar verdim (Güncellenmiş ISO veya ESD dosyalarını indiririm ileride). Benzer bir sorun yaşayan var mı bilmiyorum tabi. Ama bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım.

Buradaki en güncel sürümü denediniz mi?

Hayır, bu sürümü denemedim. Yeni güncellenmiş zaten görünüşe göre. Deneyip geri dönüş yapacağım.
Sorun şimdilik çözülmüş gibi görünüyor. İlk önce MSI için olan Realtek sürücüyü kurmayı denedim, fakat anakartım MSI olduğu halde gerekli dosyalar çıkartıldıktan sonra sürücüye uygun donanım olmadığını söyleyip hata verdi. Ben de 183 MB'lık paketi indirip FF10 klasöründeki sürücüyü kurdum, şu anda herhangi bir cızırtı yok. Yardımınız için teşekkür ederim.
Yalnız bu klasörlerin arasında (FF00, FF0C gibi) tam olarak ne fark var anlamadım. FF00 Generic kullanabileceğimizi belirtmişsiniz, fakat FF10 olanı kurdum ve sorunsuz çalışıyor hoparlörler. Kayda değer bir fark olduğunu sanmıyorum ama merak ettim açıkçası.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı