Windows 10 açılışta anakart logosundan sonra 4-5 saniye siyah ekran gösteriyor

Daha fazla  
Windows açılırken anakart logosundan sonra 4-5 saniyelik siyah ekranda yüklenme ekranı gibi oluyor, daha sonra hoş geldiniz yazısı geliyor ve açılıyor. Şöyle ilginç bir şey keşfettim: Güvenli moda girdiğimde ve sistemi yeniden başlattığımda siyah ekran hiç gelmiyor. Acaba sürücülerle alakalı bir problem mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Enableulps yi 0 değerine getirin Regedit'ten.
Yanlış hatırlamıyorsam bu sorun dahili GPU yüzünden oluyordu (laptop ise yapmanızı önermem.

Dahili GPU kullanmıyorum ve sanırım bu yüzden bende o değer yok cevaplarınız için teşekkürler yine de.

Masaüstü.

Bende de dahili GPU yok ama o ayarı kapattım. Sizde internetten bakıp kapatabilirsiniz.

Öncelikle çok teşekkürler oradan kapatıldığını bilmiyordum deneyeceğim benim anlamadığım durum şu güvenli moddayken bu sorun olmuyor siyah ekran görmeden normal bir şekilde açılıyor sürücüyle mi alakalı diye düşünmedim değil ama sürücülerde bir sıkıntı olsa 6 aydır hiç mavi ekran vermedi bilgisayar elbet birşeylik yapardı çok titiz bir şekilde kuruyorum sürücüleride zaten DDU nvcleaninstall tarzı programla temiz kurulum yapıyorum bilgisayara format atıldıktan sonra internet bağlantsını kesip daha Microsoft'un sürücülerimi kurmasına izin vermeden ben sürücüleri kuruyorum.

Öncelikle çok teşekkürler oradan kapatıldığını bilmiyordum deneyeceğim benim anlamadığım durum şu güvenli moddayken bu sorun olmuyor siyah ekran görmeden normal bir şekilde açılıyor sürücüyle mi alakalı diye düşünmedim değil ama sürücülerde bir sıkıntı olsa 6 aydır hiç mavi ekran vermedi bilgisayar elbet birşeylik yapardı çok titiz bir şekilde kuruyorum sürücüleride zaten DDU nvcleaninstall tarzı programla temiz kurulum yapıyorum bilgisayara format atıldıktan sonra internet bağlantsını kesip daha Microsoft'un sürücülerimi kurmasına izin vermeden ben sürücüleri kuruyorum.

Siyah ekranın sebebi ULPS ayarından farklı bir şey olabilir. Eski sürücüleri kaldırıp sadece yeni olanları kurun, AMD ekran kartınız varsa WHQL olanı indirin.

NVIDIA GTX 1660 Ti ekran kartım var ve son sürücü olan 512.95 sürümündeyim WHQL olan
Sizin dediğiniz ULPS ayarını deneyip hemen yazacağım
Dediğiniz ayarı buldum ancak sadece AMD ekran kartlarında da oluyormuş bende kilitli orası.

Son düzenleme:
NVIDIA GTX 1660 Ti ekran kartım var ve son sürücü olan 512.95 sürümündeyim WHQL olan.
Sizin dediğiniz ULPS ayarını deneyip hemen yazacağım.
Dediğiniz ayarı buldum ancak sadece AMD ekran kartlarında da oluyormuş bende kilitli orası.

BIOS'u son sürüme güncelleyin, Ethernet kablosu kullanıyorsanız onu da güncelleyin.

BIOS işlemcim Ryzen 5 2600 olduğu için sadece 3.10'a kadar güncellememi öneriyor sonraki üst sürümlerde böyle uyarı var o yüzden pek bulaşmak istemedim Ethernet kablosu sürücüsünüde hep anakartın sitesinden yüklüyorum.

Dosya Ekleri

• BİOS GÜNCELLEMESİ ÖNERİLMİYOR.png
    BİOS GÜNCELLEMESİ ÖNERİLMİYOR.png
    7,1 KB · Görüntüleme: 57

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı