Windows 10 ağır donmalar oluyor ve açılmıyor

Mccree

Hectopat
Daha fazla  
Demin LoL oynuyordum ve oyun aniden 10 saniye boyunca dondu. 2 saniyeliğine geri geldi ve tekrar 10 saniyeliğine dondu. Donma geçer geçmez Alt Tab yaptım. Bu sefer masaüstü dondu. Bilgisayara reset attım. Bu sefer de BIOS/Boot menu ekranından sonra Windows bir türlü açılmadı. Birkaç kere daha reset denedim ama aynı sonuç. Kasaya bağlı tüm kabloları çıkarıp içini açtım. Yerinden çıkmış kablo falan göremedim. Kasayı kapatıp kabloları bağladım. Bu sefer açıldı. Sabah da açılışta sürekli BIOS'a giriyordu tuşa basmadığım halde. Windows'a giremiyordum. Bugün çok garip davrandı bilgisayar. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bilgisayarınıza virüs taraması yaptırın. Arka planda çalışan programları görev yöneticisinden kontrol edin. Ram ya da diskin performansını etkileyen bir program çalışıyor olabilir. Sonrasında harddisk sağlık taraması yaptırabilirsiniz. Belki diskinizde bad sector'de olabilir. BIOS için de BIOS menüsünden secure boot'u disabled yapabilirsiniz. Eğer sorununuz çözülürse tüm driver'larınızı kendi sitelerinden güncellemenizi öneririm.

Bilgisayarı daha dün formatladım. Neredeyse hiçbir şey yüklemedim Virüse ihtimal bile vermiyorum. HD Tune ile Error taraması yaptım sorun çıkmadı. Bu gün de bilgisayarı açarken açılması uzun sürdü ve Windows güvenli başlat seçeneği verdi. Ben normal yeniden başlattım. Normalde SSD ile açılması 5 sn bile sürmüyor.

CrystalDiskMark ile test et sonucu buraya paylaş ve CrtstalDiskInfo indirip orada yazan sağlık resmini de buraya paylaş.
Nasıl test yapılır bulamadım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    27,4 KB · Görüntüleme: 29

Bu arada yeni SATA kablosu ile denedim. Sanırım SSDlik bir sorun yok. Baştan Windows USBsi hazırlayıp tekrar mı formatlasam acaba?

Dosya Ekleri

• Adsız2.png
    11,6 KB · Görüntüleme: 37
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…