Windows 10 Aşırı Bellek Kullanımı

Yabgu

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Yaklaşık 2 gündür böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Sistem bir süre boşta olduktan sonra bellek kullanımı aşırı derecede artıyor ve oyunlarda ciddi bir şekilde kasmalara ve takılmalara sebebiyet veriyor. Sistemi yeniden başlatınca ve sistemi sürekli olarak kullanınca bellek kullanımı normal oluyor. Görev yöneticisindeki bellek kullanım miktarları gayet normal ancak %70'i kullanılıyor. Baya bir araştırma yaptım sürücülerdeki kutucukları vs. gibi çözümleri denedim ancak halen sonuca ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var. 8 GB Ram'in 4.5 GB'ını sadece Windows kullanıyor. Ben bu olayı Windows 10'un daha gelişmemiş olmasına bağlıyorum.

Bende sistem boştayken CPU %3 Ram %20 kullanılmakta.
CPU i7 3770
Ram 16GB
OS Win 10 Pro
CPU kullanımı %70 lerin üzerindeyse ve buna bağlı sistemde takılmalar donmalar yaşanıyorsa virus, trojan, çakışma vb olumsuz bir durum var demektir.

Eğer 4 GB bellek kullanıyorsanız durum normal gibi gözüküyor. 2x4 GB bellek kullanıyorsanız biri bozulmuş olabilir. Sistem ve sıkıştırılmış bellek kullanımı normal gibi. Artık sabit diske dosyaları aktarmak yerine sıkıştırılmış bellek kullanıyorlar. Böylece düşük bellekli sistemlerde daha akıcı deneyim yaşanıyor.

Oyunlarda takılma gibi sorun yaşıyorsanız ekran kartı sürücünüzü güncellemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bunun Windows 10 ile alakası yok. Arka planda çok program açık bıraktığın için ram yüklü gözüküyor. Görev yöneticisi başlangıç bölümünden gereksiz programları devre dışı bırak. Chrome ve Steam kapat sonra bidaha bak ne kadar RAM kullanımı var. Ama programlar açıkken tabiki RAM kullanımı artacaktır, aslında anormal bişey yok.

hocam sa müzik iconunu nerden bulablirm diğer iconlarıda

Bence bir sorun var 16 gb ram var bunun %70 ni ne kullanıyor hemde boşta iken, bence olayın üzerine düşüp servise falan gösterin. Tâbi ki ondan önce burada biraz daha araştırma yapmaklazım yardım almak iyi olur.

Sorun ve konu sahibi arkadaş 16GB ram den bahsetmemiş ki ? Siz nereden anladınız 16GB olduğunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…