Windows 10 bazen siyah ekranda kalıyor

Karvanista

Decapat
Daha fazla  
RAM
4+2 GB DDR3
SSD veya HDD modeli
Alpin Plus120 GB SSD + 1TB WD
Ekran kartı
Powercolor HD6570 1GB
Anakart
Asus m5a78l-m lx3
İşlemci
FX-6300
Merhaba arkadaşlar, gerçekten sinir bozucu ve değişik bir durumla karşı karşıyayım. Bilgisayarımda 120GB SSD + 1TB hard disk bulunuyor. SSD'yi alalı 2 hafta oldu. Bilgisayarım anahtarlı prize bağlı, 2 gün önce yanlışlıkla bu anahtara ayağım çarptı ve bilgisayarımın gücü kesildi ben de geri açtım ancak birkaç açılış ve kapanış sonrası Windows 10 açılırken siyah ekranda kaldı. Fare imleci yok herhangi bir şekilde Görev Yöneticisi veya CTRL alt del yapamıyorum. Ancak bu olay %60 ihtimalle oluyor bazen oluyor yani. Reset atınca bazen açılıyor ve hiçbir sıkıntı olmadan kapatana kadar kullanıyorum cihazı. Ben de bunun için şu çözümleri denedim.
1- öncelikle bilgisayara format attım ve Home sürümünden Pro'ya geçiş yaptım ancak sorunum devam ediyordu.
2- tekrar format attım bu sefer Windows 8.1'e düşürdüm ancak sorunum çözülmedi.
3- Hard Disk Sentinel programı ile diskleri kontrol ettim bir sorun yok, 1000+ gün daha ömrü varmış disklerin.
4- HDD Tune ile bad sector vs taramalar, sağlık taramaları yaptım. Bir sonuç yok.
5- kasayı açtım BIOS pilini çıkardım ayrıca SSD ve HDD'leri söküp geri taktım. Sorun devam ediyor.
6- belki HDD bozulmuştur dedim ve onu da söktüm yine sorun devam ediyor.
Sizce ne yapmalıyım? Sorun neden olabilir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı