Rehber Windows 10 bütün gereksiz dosya ve önbelleği silme

Öncelikle işleme başlamadan önce gizli dosyaları göster ayarının açık olduğundan emin olun.

1. Adım - Arama kutusuna "%temp%'' yazıp çıkan klasörü temizliyoruz, silinmeyenlere atla diyoruz.

2. Adım - "Win+R" tuşlarına basıp çıkan kutucuğa bu sefer sadece "temp" yazıyoruz, klasör içini tamamen temizliyoruz ve silinemeyenlere atla diyoruz.

3. Adım - Windows'un kurulu olduğu diske girip "windows.old" ve "Windows10Upgrade" klasörleri mevcutsa tamamen siliyoruz.

4. Adım - Dosya gezginine girip yukarıdaki kısıma "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" yazıp klasörün içerisindeki her şeyi siliyoruz.

5. Adım - "Win+R" tuşlarına basıp "prefetch" yazıyoruz ve klasörün içerisindeki her şeyi siliyoruz.

6. Adım - Arama kutusuna "disk temizleme" yazıp disk temizleme aracını açıyoruz ve sistem dosyalarını temizle tuşuna tıkladıktan sonra hepsini siliyoruz.

7. Adım - Arama kutusuna "geri yükleme noktası oluştur" yazıp çıkan araca tıklıyoruz ve "yapılandır" diyoruz, ardından sil deyip çıkıyoruz, bu işlemi bütün disklerimize uyguluyoruz.

8. Adım - Dosya Gezgini'ni açıyoruz, görünüm sekmesine tıklayıp ayarları açtıktan sonra alttaki "temizle" tuşuna basıp biraz bekledikten sonra çıkıyoruz.

9. Adım - CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp, "WSReset.exe" yazıyoruz ve biraz bekledikten sonra çıkıyoruz.

10. Adım - İnternet tarayıcımızın geçmişini temizliyoruz.

11. Adım - CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp, "ipconfig /flushdns" yazdıktan sonra biraz bekleyip çıkıyoruz.

12. Adım - Arama kutusuna "konum gizlilik ayarları" yazıp tıklıyoruz ve sayfayı aşağı kaydırarak "temizle" tuşuna basıyoruz.

13. Adım - Spotify yüklüyse dosya gezgininde arama kutusuna ''C:\Users\kullanıcıadınız\AppData\Local\Spotify\Data'' yazıp tıklıyoruz ve klasörün içerisindeki her şeyi temizliyoruz.

14. Adım - Ekran kartımız NVIDIA ise, dosya gezgininde yukarı kısma ''C:\Users\kullanıcıadınız\AppData\Local\NVIDIA\GLCache'' yazıp tıklıyoruz ve klasörün içerisindeki her şeyi temizliyoruz.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, hata yaptıysam kusura bakmayın. Bildiğiniz başka yöntemler varsa ekleyebilirim.
 
Ne alaka hocam? Kanıt gösterebilir misiniz? Prefetch klasörü adından anlaşılacağı üzere önbellek dosyasıdır. Bugüne kadar silip sorun yaşayan birisini tanımadım.

Ben kendim yaşadığım için söylüyorum hocam. Tam hatırlamıyorum ama Windows'ta olan dosya silindiği için format atmak zorunda kalmıştım.
 
Ne alaka hocam? Kanıt gösterebilir misiniz? Prefetch klasörü adından anlaşılacağı üzere önbellek dosyasıdır. Bugüne kadar silip sorun yaşayan birisini tanımadım.
1618061393204.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı