Windows 10 Defender Dışlamalarında C:\Windows var

Utku Demiralay

Decapat
Katılım
16 Şubat 2021
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba öncelikle, ilk once her şey normaldi fakat birden hoparlörü gormemeye başladı, tekrar başlattım, bu sefer de ekran çerçeveyi tam kaplamamaya başladı. Bu sefer virus taraması yaptım, sonra atlanan öğelerde C:/Windows yazdı. Ne yapabilirim?

Düzenleme: NVIDIA Game Ready surucusu silinmiş, çerçeve olayı çözüldü fakat kendi kendine internet sayfası açiyor başlangıçta.

IMG_20210304_095845.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıçta hangi sayfayı açıyor hocam? Muhtemelen virüs var. Geçen öğrendiğim bilgilere göre Rootkit tipi virüsler Windows klasöründe gizleniyorlar. Virüs otomatik defender üzerinde kendi bulunduğu bölgeyi engellemiş olabilir. Anti-Rootkit yazılımı indirip bi tüm sistemi tarayın. Kaspersky + Malwarebytes indiripte bi tarayın. Sonuçlar çıkacaktır.
 
Bunlar Defender'in kullandığı motorlar değil. Windows'un desteklediği antivirüsler. Daha önceki konuda da "Defender Kaspersky motorunu kullanıyor" gibi bir şey diyordun.

Windowsa hafifde olsa bunlar motorlarından yardım veriyorlar diye biliyorum tamamen Kaspersky kullanıyor demiyorum sen Windows'un sadece para ile destek vereceğine inanıyor musun?
 
Windowsa hafifde olsa bunlar motorlarından yardım veriyorlar diye biliyorum tamamen Kaspersky kullanıyor demiyorum sen Windows'un sadece para ile destek vereceğine inanıyor musun?
Hayır. Bunların Defender'la alakası yok. Keşke yazıyı okusaydın. Bunların Windows'la uyumlu çalıştığı söyleniyor.
 
Başlangıçta hangi sayfayı açıyor hocam? Muhtemelen virüs var. Geçen öğrendiğim bilgilere göre rootkit tipi virüsler Windows klasöründe gizleniyorlar. Virüs otomatik Defender üzerinde kendi bulunduğu bölgeyi engellemiş olabilir. Anti-rootkit yazılımı indirip bir tüm sistemi tarayın. Kaspersky + Malwarebytes indiripte bir tarayın. Sonuçlar çıkacaktır.

Sorun çözüldü fakat resimdeki gibi Windows dışlaması hala duruyor.
 

Geri
Yukarı