Windows 10 defrag hakkında

Xtron

Kilopat
Katılım
16 Mayıs 2018
Mesajlar
1.599
Çözümler
6
Windows 10'un orijinal disk defrağını çözümle diyerek başlattım çözümlendiğinde %9 parçalanmış olarak gözüküyordu. Bu işlemi yapmadan önce 601 GB boş alan vardı C: Sürücüsünde sonra en iyi duruma getir dedim işlem bitti depolama 601'den 596 GB boş alana indi. Bu garip değil mi yoksa normal mi?
 
Dağılmış dosyaları düzenliyor. Burada garip bir şey yok. HDD kullanıyorsanız sistemin açılma kapanma ve yüklenme ekranı süresine etki edecektir. SSD kullanıyorsanız boşuna yapmışsınız SSD'de böyle şeylere gerek yok.
 
Boyut değişmemeliydi. Dosyaların yeniden konumlarının düzeltilmesi, dosyaların boyunu yada sayısını azaltmıyor. Sadece konumları bir birine ait olanlara yakınlaştırılıyor.
 
Geçici olarak yükselmesi normaldir. Hatta bu yükseliş kalıcı da olabilir. Windows'un Shadow Copy özelliği, değiştirilen ya da taşınan her dosyanın kopyasını alıp bir süre HDD'nin bir yerlerinde tutuyor. Böylece değişim esnasında dosyanız zarar görürse eski bir kopyasından hemen restore edilebiliyor.

HDD'de kalan boş yer azaldıkça ya da peşinen tanımlı olan bir limite ulaşınca Windows bu kopyaları silmeye başlar.
 
Geçici olarak yükselmesi normaldir. Hatta bu yükseliş kalıcı da olabilir. Windows'un Shadow copy özelliği, değiştirilen ya da taşınan her dosyanın kopyasını alıp bir süre HDD'nin bir yerlerinde tutuyor. Böylece değişim esnasında dosyanız zarar görürse eski bir kopyasından hemen restore edilebiliyor.

HDD'de kalan boş yer azaldıkça ya da peşinen tanımlı olan bir limite ulaşınca Windows bu kopyaları silmeye başlar.

Normal Windows'un defrağını yaptığımda %9 parçalanmayla 601 GB'den 596'ya indi auslogics disk defragla defrag&optimize yaptım 594E indi bayağı eskiden boş alan çoğalırken şimdi boş alanı yiyor garibime gitti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı