Windows 10 Desteği 2025’te Sona Eriyor

10X gelmeyecek. İptal edildigini duyurdular. 11 gelecek ve NT de duracak buyuk ihtimalle.
Ben açıkçası çok inanmadım 10X iptal oluşuna ama olursa NT kapanıp 11 kesinlikle gelmeli.
Ben açıkçası çok inanmadım 10X iptal oluşuna , ama olursa NT kapanıp 11 kesinlikle gelmeli.
Ki önce taş devrinden kalma x86 kapatılmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Görüşürüz Windows 10.

@Yusuf GERDAN.

21H2 ile Explorer'a kadar gelen UWP yapısı ile bütün Windows'u ortak bir yapı üzerinde çalıştıkları belliydi muhtemelen yeni bir ortak OS tanıtılacak ve Harmony OS gibi tüm ekosistemi(PC, surface, mobil) ortak yeni bir Windows yapısı altında toplayan bir sistem olacak.
Kernel kısmında değişiklik olacağını düşünmüyorum çünkü NT oturmuş ve yaygın bir sistem, neyi eleştiriliyor fikrim yok. Yeni bir kernel ile 0'dan bir sistem inşa etmek gibi bir riski asla alacaklarını düşünmüyorum ancak yeni sistem de X86 desteğinin devam edeceğini de düşünmüyorum.
Bunlar dışında son dönemlerde STL, WinRT ve Rust foundation gibi açık kaynak yatırımları ile işletim sisteminin Linux kadar tam olmasa bile şu anki haline göre çok daha fazla açık kaynağa yakın olacağını düşünüyorum.

Kaç gündür 21H1 güncellemesini yüklemeye çalışıyorum, tamamlandı diyor ama bir değişiklik göremiyorum. Yeni Windows sürümünü sabırsızlıkla bekliyorum.

"Windows 10, son Windows olacak" dendiğinde bile pek inandırıcı gelmemişti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…