Windows 10 dxgkrnl.sys hatası

setmefree

Centipat
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
24
En son burada forumda konu açtığımdan beri hata almıyordum. Bir haftaya yakın oldu galiba. Tam her şey düzeldi derken hep böyle yapıyor. LoL oyuna girdik ve vadinin yüklendiği ekranda aldığım hata;
Başarısız: dxgkrnl.sys.
Minidump dosyası hemen altta yardımlarınızı bekliyorum.
Minidump
 
Öncelikle buraya tıklayın ve açılan siteden Adrenalin 2020 Edition 20.4.2 Recommended (WHQL) sürümünü indirin. Daha sonra internetten DDU yazılımını indirin ve DDU ile eski sürücünüzü silin. DDU kullanım rehberi de aşağıda.

 
Öncelikle buraya tıklayın ve açılan siteden Adrenalin 2020 Edition 20.4.2 Recommended (WHQL) sürümünü indirin. Daha sonra internetten DDU yazılımını indirin ve DDU ile eski sürücünüzü silin. DDU kullanım rehberi de aşağıda.

DDU ile kaldırıp kurmayı biliyorum ama daha önce 20.4.2 kurulu idi siyah ekran aldım fazla fazla bu yüzden 20.2.2'yi kurdum.Artık siyah ekran almıyorum ama böyle arada mavi ekran veriyor.Ben sistemi bi tam yazıyım size bir sorum olacak.
Ryzen 5 3600,Msi mpg x570 gaming edge wifi,Msi rx 5700 xt gaming x,Team force x-treem 2x8 16 gb 4000 mhz cl 18 ram,xpg 512 gb s40g m2ssd var sistemde.Gamepower 650 watt 80+ bronze psu var.
Benim sorum şu;
Olay yöneticisinden bu crash detayına baktığım zaman gördüğüm servis adı windows system kernel power olarak gözükmekte.Düşüncem şu ki PSU yetmiyor olabilir mi? Eğer yetmiyorsa değişebilirim.Mecbursam yani çünkü ekstra masraf olucak galiba.Psu dahil olarak aldım kasayı acaba psu'yu iade alırlar mı ?
Alırlarsa 750 watt 80+ bronze psu alıcam ve ben bu psu yüzünden(şu an kullandığım) cpu power 1 8 pin takılı ama cpu power 2 4pinlik kısım boş o yüzden de system crash atıyor olabilir mi diye düşünüyorum.
Biraz uzun yazdım ama artık yıldım kusura bakmayın canım sıkıldı artık bu durumdan.
Başınızı şişirdiysem kusura bakmayın.
 
PSU'dan da kaynaklanabilir. Bench testleri yapıp kontrol edebilirsiniz. Ancak 5000 serisini almamanız gerektiğini kimse söylemedi mi size? Sorunlu yazdık kaç kez sosyalde.
Valla wattman hatası olarak geri bildirim almadığımdan ondan kaynaklanmıyor diye düşünmeye başlamıştım ama iade mi edeyim ne diyorsunuz ?
Psu 650 watt 80+bronze
Yan komşum bilgisayar mühendisi yarın kendisini çağıracağım akşam eğer sorun karttaysa, servis ile görüşüp kartı iade ederim.
@Murat5038 bahsettiğim bilgisayar mühendisi komşum geldi baktı ve benle konuştu sordu etti. Monitör olarak kullandığım 80 ekran 60hz bi led tv var. Söylediğine göre ekran kartı yüksek fps değerlerine ulaştığı zaman led tv 60 hz desteklediği ve bağlantı hdmi ile yapıldığı için kartı yanıtsız bırakıp iletimi kestiğinden bahsetti. Bu sebeple siyah ekran/res ve mavi ekran display vb hatalar almamın normal olduğunu söyledi. Dikey yenileme için bekle ayarını açtım radeon softwareden 60'a sabiltiyicek artık kartı hep. Sizce bu bahsettiği gibi bir durum olması söz konusu mudur ?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı