Windows 10 etkinleştirildiği halde uyarı veriyor

sanes

Centipat
Makaleler
1
Yer
Molokini
RAM
16 GB çift kanal 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Micron 512 GB SSD
Ekran kartı
3050 Ti Mobile GPU
Anakart
Ideapad Gaming 3 15ACH6
İşlemci
R5 5600H
Merhaba, ne zaman aldığımı tam hatırlamıyorum ancak 2022-2023 gibi Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 cihazını satın aldım ve yaklaşık birkaç ay sonra SağlamLisans üzerinden OEM Windows 10 lisansı aldım. O gün bugündür sıkıntısız kullanıyordum ancak az önce sağ altta "Activate Windows" yazısını gördüm. Kontrol ettiğimde lisansın gittiğini gördüm, ne yapmam gerek?

Dün akşam BIOS güncellemesi yaptım ve uzun süredir BIOS ile ilgili sıkıntı yaşıyordum, ondan dolayı olmuş olabilir mi?

OEM keyler BIOS güncellemesi tarzı şeylerden etkilenebiliyor. Açık kaynak kodlu bir yöntem olan MAS aktivasyonunu öneririm.

Bu sitedeki kodu alıp PowerShell’i yönetici olarak açıyorsunuz. Kodu yapıştırıp çalıştırdığınızda bir script açılıyor. Burada “Windows’u etkinleştir” yazan bir seçenek olacak. Sanırım 1’di; klavyeden o seçeneğin yanında yazan sayıya basıyorsunuz ve işlemi kendisi hallediyor.

O nedir hocam, sıkıntı çıkıyor mu? KMS tarzı bir şey mi?
Sıkıntı çıkarmaz hocam güvenli bir yöntem. PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp irm https://get.activated.win | iex komutunu yazıyorsun ve çıkan ekrandan HWID yöntemini seçiyorsun, gerisini kendi hallediyor.

Bu sitedeki kodu alıp PowerShell'i yönetici olarak açıyorsunuz. Kodu yapıştırıp çalıştırdığınızda bir script açılıyor. Burada “Windows'u etkinleştir” yazan bir seçenek olacak. Sanırım 1'di; klavyeden o seçeneğin yanında yazan sayıya basıyorsunuz ve işlemi kendisi hallediyor.

Sıkıntı çıkarmaz hocam güvenli bir yöntem. PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp irm https://get.activated.win | iex komutunu yazıyorsun ve çıkan ekrandan HWID yöntemini seçiyorsun, gerisini kendi hallediyor.

Keşke çift çözüm işaretleyebilseydim, teşekkür ederim değerli hocalarım :)

MAS'ın HWID yöntemi benim de kullandığım ve güvendiğim bir yöntemdir. Ohook diye Office etkinleştirme yöntemi de var bu arada. O komutu yazınca 2. seçenek olarak çıkıyor Ohook. Yedek bilgisayarımda onunla hem Windows'u hem Office'i, ana bilgisayarımda da onunla Office'i etkinleştirdim. Şu ana kadar sorun yaşamadım. Çok da hızlı etkinleştirme işlemi yapıyor. Ama Kaspersky false positive uyarı veriyor etkinleştirme işlemi sırasında komut yazarken. Kaspersky'i kapatıp, etkinleştirmeyi yapıp öyle açmak gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı