Laptop'a yüklü Windows 10 Home bir işletim sistemim var. Fakat format atmayı düşünüyorum. Bunun için bu bilgisayarın kendi ürün anahtarını nereden öğrenebilirim?
Laptop'a yüklü Windows 10 Home bir işletim sistemim var. Fakat format atmayı düşünüyorum. Bunun için bu bilgisayarın kendi ürün anahtarını nereden öğrenebilirim?
Bilgisayarda yerel hesap değil de Microsoft hesabınızı PC hesabı olarak kullanıyorsanız key sizin hesabınıza entegre oluyor diye biliyorum, oturum açınca aktifleşmesi gerek kendiliğinden. Ben öyle yapmıştım.
Microsoft hesabınızla giriş yapıp lisansı hesaba yazdıktan sonra format sonrası tekrar hesap açarsanız aynı MS hesabıyla, Windows etkinleşir. Ya da lisans anahtarınızı bulup onu da kullanabilirsiniz.
Microsoft hesabınızla giriş yapıp lisansı hesaba yazdıktan sonra format sonrası tekrar hesap açarsanız aynı MS hesabıyla, Windows etkinleşir. Ya da lisans anahtarınızı bulup onu da kullanabilirsiniz.
"Ayarlar>Güncelleştirme ve Güvenlik>Etkinleştirme" kısmına girince orada key hesabınıza bağlı mı yazar. Yukarıda #3 numaralı mesajda attığım görselde göründüğü gibi yazması lazım. Eğer bağlandığını söylüyorsa aynı hesap ile oturum açarak etkinleştirebilirsiniz Windows'u formattan sonra.