Windows 10 format sonrası 5-10 saniye daha geç açılıyor

Daha fazla  
Dün gece bilgisayarımın rahatlaması için temiz kurulum yapma kararı aldım. Bu kurulum sırasında ise Windows 10 için "şimdi yükle" ibaresine tıkladıktan sonra 2 diskim olmasına rağmen 4 veya 5 tane disk olduğunu gördüm (ayrılmış ve ayrılmamış). En basit iş olarak bu diskleri sildim ve kurulum işlemini tamamladım.
Format öncesinde bilgisayarım yaklaşık 10-15 saniyede açılırken.

Kurulum sonrası bu görüntüyle karşılaştım ve bu görüntü bilgisayarımın açılmasında 5-10 saniyelik geç açılma etkisi oluyordu. Technopat üzerinden birkaç foruma göz attıktan sonra "disk yönetimi" bölümünden "15 MB'lık RAW birimi"ni sildim. "scanning and repairing Drive" yazısından kurtulduktan sonra tam bitti derken ne olur ne olmaz bir daha yeniden başlatayım dedim.

Bu sefer de "scanning and repairing Drive" yazısı ile ASUS'un logosu olmadan 5-10 saniyelik gecikmeyi tekrardan yaşamaya başladım.
Bu gecikme her ne kadar uzun sürmesede bu sorundan kurtulmak istiyorum.
Ek: Bilgisayar açılırken kulaklıktan patlama sesleri geliyor ve açıldıktan hemen sonra 10 saniyelik bir dip ses duyuyorum, ardından kesiliyor.

Son düzenleme:
Hocam Windows 10'un hangi sürümünü yüklediniz?

Sıfırdan iso oluştur dostum, yazdırıp güzel bir şekilde sıfırdan kurulum yapabilirsin. Tüm driverleri de güncellemeyi mutlaka unutma.
Sıfırdan iso oluşturmak tam olarak ne oluyor? Diskleri biçimlendirmeden bu işlemi yapabilir miyim?

Hocam o fotoğraftaki durum bende de var ve gerçekten can sıkıcı. Bayağı geciktiriyor açılmayı.

Kesin çözüm olabilecek mi hocam? Tekrardan diskleri biçimlendirmeden yapılabilir mi bu işlem?
Hocam sistemde tek disk varsa biçimlendirme yerinde tüm diskleri silin tek disk kalınca yeni deyin ve devam edin. Büyük ihtimal çözülür. Sizin formatta kullandığınız ISO dosyası sıkıntılı olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…