Windows 10 Formattan Sonra Masaüstü Ekranının Sol Üst Köşesindeki Nokta

Profesyonel

Centipat
Katılım
30 Ağustos 2020
Mesajlar
8
Merhaba sevgili arkadaşlar. İnşallah doğru yerden konu açmışımdır. MSI marka masaüstü bilgisayarıma format atma kararı almıştım. İlk başta sıfırladım PC'yi baktım ki masaüstü ekranının sol üst köşesinde küçük bir nokta var. İlk başta ölü piksel zannettim ama ölü piksel testi yaptığımda ölü piksel olmadığını anladım. Bu sefer recovery veya sıfırlama değil de USB'den temiz format attım. Aynı problemin devam ettiğini gördüm. Bu hata güncelleme veya yazılımla ilgili ama bunu daha çözemedim. Daha önce başka bir bilgisayarda benzer bir durumda 50 tane güncelleme programını yükleyip yükleyip silmiştim, şans eseri problemi çözmüştüm. Ama hala net olarak bunun nasıl çözülebileceğini bilmiyorum. Zamanımda yok yazılımları denemeye. Birileri yardımcı olursa sevinirim. Saygılar.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210928_131337.jpg
    IMG_20210928_131337.jpg
    168,9 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20210928_131535.jpg
    IMG_20210928_131535.jpg
    158,5 KB · Görüntüleme: 49
Aynı sorun bende de FIFA 21'de var. Maça giriyorum siyah nokta geliyor, maçtan çıkıyorum menüde veya diğer hiçbir yerde sorun yok. Ama maça girsem aynı böyle siyah bir nokta geliyor, bende çözemedim.
 
Aynı sorun bende de FIFA 21'de var. Maça giriyorum siyah nokta geliyor, maçtan çıkıyorum menüde veya diğer hiçbir yerde sorun yok. Ama maça girsem aynı böyle siyah bir nokta geliyor, bende çözemedim.

Kardeşim olay çözülmüştür. Uzun bir güncelleme sürecinden sonra. Bilgisayarın recovery'si varsa recoveryden fabrika ayarlarına döndür. Sıfırlamadan bahsetmiyorum. (Bir USB belleğe mutlaka recovery'yi boot et onun öncesinde. Dursun bir yerde o USB her ihtimale karşı.) Ondan sonra güncelle.

Ben direkt sıfırladım olmadı, format attım o da olmadı. Allah'tan recovery önceden USB'ye atmışım. En son onu denedim yine olmadı ama bu sefer güncellemeleri sonuna kadar bekledim (önceki seçeneklerde Full güncellemiştim bu arada). Günün sonunda problemin ortadan kalktığını gördüm. Üreticinin ilk kayıtlı recovery fabrika ayarları çok büyük önem taşıyor. Cihazla ilgili herhalde. Varsa mutlaka onu boot et USB'ye. O silinirse onu bulamazsın hiçbir yerde. Windows 10 ISO bulursun ama onu bulamazsın. 20 GB falan boyutu. Yabancı sitelerde MSI recovery arayanlar çok. "Varsa parasını vermeye hazırım diyorlar." :) Saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı