Windows 10 Geç Açılıyor

vusalaliyev

Megapat
Yer
Azerbaycan, Baku
Öncelikle merhaba. Başlıkta yazdığım gibi Windows 10 kullanıyorum. Her şeyden memnunum ama PC eskisinden geç açılıyor eskiden hızlı açılırdı. Açılış hızını hızlandıracak program veya bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AnaKart: Asrock h61m_vs
Işlemci : Intel i5 2300 2.80 ghz
RAM: DDR3 6GB
HDD:2 tane var ssd yok 2 harddiskde 7200rpm
Ekran karti: Nvidia GT 430
İşletim Sistemi: Windows 10 64 bit

Sisteminiz zaman geçtikçe yaşlanacak, yavaşlayacak ve gücü düşecek. Şimdi ne yapılır mevzusuna gelirsek, yazılımsal olarak; temiz kurulum ile sistemi ihtiyaç duyduğunuz zamanlar formatlayin, gücü yetecek kadar zorlayın PC'yi, gereksiz dosya tutmayın. Fiziksel olarak ise yükseltmeyi deneyin. Yeni PC alacak paranız yok ama az da olsa birikimin varsa SSD öncelik olsun senin için dostum. Başka da bir şey mümkün değil.

Sistem o kadarda kötü bi sistem değil 1 yıl felandır kullanalı hatta az. SSD konusuna gelince son 1 aydir böyle geç açılıyor ondan evvel 5 saniye felan açılıyodu ben Windows 10 ayarlarindandir felan diye düşünmüştüm.

Görev yöneticisinde ki başlangıç kısmından programları kapatın ve masaüstüne olabilidiğince az şey katın biraz da olsa etkileyecektir.

Format attıysan bu dönemde kullanmadığın, senin için gereksiz hizmetler açık olabilir. Onları optimize edip, başlatma menüsünde uygulama sayısı artmışsa onları azaltırsan eski hızına ulaşırsın. Bir ay içinde 5 saniyeden dakikalara çıkmaz zaten.

Benim önceki sistemin 6700k, z170, 16gb 2400 mhz ramden oluşuyordu. Geçen hafta 3800x, x570, 16 gb 3200mhz rame terfi ettim. ssd olarak Samsung 970 1tb m2 kullanıyorum. sadece işlemci anakart ve ram değiştirdim ama makinem eski intele göre çok daha yavaş açılıyor. ilk açılış düğmesine bastığımda siyah ekranda çok fazla bekliyor. Acaba neden?
biosu update ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…