Windows 10 güncelleme ile gelen tarayıcı yokluğu

King Of Legends

Decapat
Katılım
7 Kasım 2020
Mesajlar
944
Makaleler
2
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Windows 10'a güncelleme geldi ardından aygıtlar ve yazıcılar bölümünden yazıcıma sağ tık yapınca çıkan tarama özelliğinin kaybolduğunu gördüm. Sonra herhalde sorun bende diye tekrar format attım düzeldi. Ardından tekrar bir güncelleme aldım yine aynısı oldu format atmaktan da bıktım sürekli güncelle diyor güncelleme yapmayınca kullandığım programlar sıkıntı çıkarıyor. Kısaca kısır döngüye düştüm bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
 
Yazıcının driverlarını tekrar temiz kurulum yapmayı dene. Yada format>güncelleme>sonra driver kurulum yapmayı dene.

Denedim olmadı hala aynı hiçbir değişiklik yok sağ tık yapıyorum tara demiyor bir daha atıp ilk driver kurdum tarama seçeneği çıkıyor ama güncelleme alınca gidiyor.
 
Yazdırma işleminde bir problem olmuyor değil mi? Birde yazıcı üzerinden düğmeyi aç kapa yaparak ya da tarayıcıyı manuel olarak aktif ettiniz mi? ( bazan tümleşik aygıtlarda manuel olarak açtıktan sonra aktifleşebiliyor)
 
Yazdırma işleminde bir problem olmuyor değil mi? Bir de yazıcı üzerinden düğmeyi aç kapa yaparak ya da tarayıcıyı manuel olarak aktif ettiniz mi? ( Bazen tümleşik aygıtlarda manuel olarak açtıktan sonra aktifleşebiliyor)

Komple dediğinizi yaptım dayanamadım tekrar format attım yine aynı. Yazdırma bölümünde de bir sıkıntı yok normalde dediğim gibi sağ tık yapınca otomatik olarak gözüküyordu tarama seçenekleri ama şu an gözükmüyor. Windows 8.1 Pro'da da denedim ve orada da eski Windows 10 sürümü gibi çalışıyordu yazıcının tarayıcı bölümünde de sorun yok ve manuel olarak aktif etmeye gerek duymuyor ilk aldığım günden beri dediğim gibi kullanıyordum.
 
Yazılımsal o zaman windows sürümünün orijinal olduğunu varsayarak söylüyorum. Mümkünse biraz bekle sonra gelen güncellemeleri yükle.
 
Yazılımsal o zaman Windows sürümünün orijinal olduğunu varsayarak söylüyorum. Mümkünse biraz bekle sonra gelen güncellemeleri yükle.

Windows orijinal ama yazılımsal olmasının mümkünatı yok çünkü ilk olarak da Windows 10 Pro kullanıyordum. Bu yüzden bu konu hakkında bir şey de bulamadım güncellemeden sonra böyle oluyor düzelir diyorum yeni güncelleme yapıyor Windows dosyalarının hatalı olup olmadığını da kontrol ediyorum lakin olmadı eğer bir çözüm bulabilirsen yazar mısın?
 

Geri
Yukarı