Windows 10 HDD ile neden uyumsuz çalışıyor?

John CONNOR1984

Hectopat
Daha fazla  
Windows 8.1 tam uyumlu çalışıyor. Bilgisayarın açılması 6 yada 7 saniye arası ve masaüstü kullanımı çok seri. Windows 10 ise hem açılışı uzun sürüyor hem masaüstü kullanımı çok yavaş.

Çünkü Windows 10'da Windows 8.1 bakarak daha fazla sistem uygulaması ve hizmet var. Bu yüzden yavaşlığı hissediyorsunuz. Eğer ileride Windows 8.1in desteğinin kesildiğinden dolayı zorunlu olarak geçmek isterseniz Windows 10 LTSC var onu kullanın derim.

Windows 10 yeni nesil bir işletim sistemidir. HDD, çok eski ve çok yavaş bir disk türü olduğundan dolayı Windows 10 ile yavaş çalışıyor. Günümüze bakarsak, SATA SSD bile büyük bir şey değil. Herkesin SSD kullanması gerekiyor. Windows 10/11 buna göre geliştiriliyor. Windows 8.1 eski bir işletim sistemi olduğundan dolayı HDD ile daha uyumlu. Yine de birkaç ayar ile biraz daha rahat kullanabiliyorsunuz ancak bir SSD'nin verdiği hızlılığı HDD veremeyeceği için istediğiniz kadar ayar yapın gene hantal çalışacaktır.

Microsoft, günümüze göre daha şık ve modern bir işletim sistemi yapmaya çalışıyor. HDD eski olduğundan dolayı yavaş çalışıyor.

Son düzenleme:
Destek süresi uzayabilir belki.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    11,6 KB · Görüntüleme: 27

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı