Windows 10 hızlı erişim bloke olma sorunu

eco1999

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 10'da neyden kaynaklandığını anlayamadığım bir sorun var. Hızlı erişim menüsü bloke olmuş durumda. Hızlı erişimdekiler ise Bu Bilgisayar adlı sekmeye geçmiş ve hızlı erişime birşey sabitlemek istediğimde ise hata alıyorum.

1.png

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlı erişime sağ tıklayıp özelliklere gelin ve resimde gözüken alttaki iki seçeneği aktif hale getirin. Aktifse siz program ve ya dosya açtıktan sonra o bölüm aktif olacaktır. Temizleme programıyla ve ya resimdeki aynı menü üzerinden temizlemiş olabilirsiniz.

upload_2015-11-2_17-35-4.png

Hızlı erişime sağ tıklayıp özelliklere gelin ve resimde gözüken alttaki iki seçeneği aktif hale getirin. Aktifse siz program ve ya dosya açtıktan sonra o bölüm aktif olacaktır. Temizleme programıyla ve ya resimdeki aynı menü üzerinden temizlemiş olabilirsiniz.

Eki Görüntüle 114679

Zaten o iki seçenek aktif ve oradaki temizleme menüsü son kullanılan dosyalar'ı temizler. Yani anlattığınla alakalı değil sorunum.

Gönderdiğiniz resimde dosya çalıştırırsanız aktif hala geleceği yazıyor. Aktif hale gelmiyorsa konuyla ilgili spesifik bilgim yok. Bu yöntemi deneyin sorun kesin çözülür.
Programlarınızı, dosyalarınızı kaybetmeden yükseltme yaparmış gibi tekrar kurulum yaparak sorunu çözebilirsiniz. Tekrar kurulum yapmak için burdan Windows 10 medya oluşturma aracını indirin sürümünüze uygun kurulumu seçip ayarları koruyan ilk seçenek otomatik olarak seçilirse yükseltme yaparmış gibi kurulum yapın. Otomatik seçilmezse yanlış kurulumu indirmişsiniz demektir.

Gönderdiğiniz resimde dosya çalıştırırsanız aktif hala geleceği yazıyor. Aktif hale gelmiyorsa konuyla ilgili spesifik bilgim yok. Bu yöntemi deneyin sorun kesin çözülür.

Programlar falan tekrar kurmak sıkıntı hızlı erişim için şuanlık düşünmüyorum. Sağol teşekkürler.

Söylediğim yöntemi uygularsanız programlarınızı ve ayarlarını kaybetmiyorsunuz. Yazıyı daha dikkatli okuyun.

Söylediğim yöntemi uygularsanız programlarınızı ve ayarlarını kaybetmiyorsunuz. Yazıyı daha dikkatli okuyun.

Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyin kolayı varken. Biraz araştırdım ve 2 şey yaparak sorunu çözdüm.

Çözüm:

%AppData%\Microsoft\windows\recent\automaticdestinations
%AppData%\Microsoft\windows\recent\customdestinations

Dosyaları içindeki herşeyi silmek.

Yanlış bilgi vermiyorum. Size söylemişim konuyla ilgili spesifik bilgim olmadığını. Size önerdiğim yöntemi de uygulasaydınız sonuca ulaşacaktınız. Biraz anlayış lütfen. Ben size vaktimi ayırıp yardımcı olmaya çalıştım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı