Çözüldü Windows 10 Home Aktivasyon Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Validate

Hectopat
Daha fazla  
Önceden Windows 10 Home kullanıyordum, yükseltme ile geçmiştim. Serviste SSD yenilendi, haliyle işletim sistemi de gitti. Laptobum servisten gelince ilk işim Windows 10 Home kurmak oldu, Redstone öncesi buildi kullanıyordum ve onu kurdum ancak aktifleşmedi. Sonra Redstone güncellemesini sıfırdan kurdum, hala aktif değil. Korsan kullanmak istemediğim için elimde bulunan 8.1 Industry Pro (Dreamspark tarafından sağlanmış, Windows 10'a yükseltme imkanı bulunmayan bir sürüm) sürümüne döndüm. Ne yapabilirim aktive edebilmek için?

Windows 10 Home SL kuruluysa onu kurmalısınız. Windows 10 Home olduğundan eminseniz sistem etkinken kullandığınız Microsoft hesabı ile giriş yaptığınızdan emin olun.

İkisinden de eminim. Zamanında anakart da değişmişti cihazımda ve aktivasyon problemi oluşmamıştı. Ayrıca Insider olduğumdan Redstone güncellemesini de deneme fırsatım oldu. Yani belki aktivasyon olayında bir katkı sağlar diye diyorum.
Ayrıca Windows 7 Home Premium'dan Windows 10' Home'a yükseltildi bu cihaz. Yani SL değil ki zamanında yanlışlıkla SL yüklediğimde kabul etmemişti.
Önerileriniz için ayrıca teşekkür ederim.

RS1 ile Aktivasyon sorunları için yeni çözüm yolları var Etkinleştirme Bölümünde. Eski sürüm ve yeni sürüm için son çare Telefon ile Etkinleştirme seçeneğini var.

Sorun gider seçeneğini de denedim, donanım değişikliği yaptım yerinden. Ancak sonuç alamadım. Telefonla etkinleştirme nasıl oluyor, Microsoft'u mu arıyoruz direkt?

O zaman daha önce etkinleştirme gerçekleştirdiğiniz Microsoft hesabıyla giriş yapın sistem etkinleşecektir. Konuyla ilgili bu yazıyı okuyabilirsiniz.
How to associate your Windows 10 license with a Microsoft account

Zaten onunla giriş yapmıştım. SSD değişimiyle beraber aynı anda RS1 güncellemesi gelince etkinleştirme sunucuları kafayı yedi herhalde. Bir de eski sürümü kurup yükseltme yoluyla RS1'e geçmeyi düşünüyordum. Etkinleştirilemedi yazısını görünce şaşırdım.
Eskiden etkinleştirilme yerinde yazdığı şey, dijital destek hakkıyla etkinleştirildiğiydi.

Ben bu telefonla etkinleştirmede şunu hatırlıyorum, elimizde bir Windows keyi olunca bunu uygulayabiliyorduk, zamanında Windows'u aktive ederken uygulamıştım. Şimdi elimde Windows 10 ile ilgili bir key yok, şuan sistemdeki key de generic key. 1-2 güne denemeye çalışacağım bu aktivasyon yöntemini yine de, cihazın servise tekrardan gitme durumu olduğu için 1-2 gün 8.1 ile idare etmeye çalışacağım. Yazarım buraya tekrardan.

1511 buildini kurdum sıfırdan. Yine etkinleştirin yazdı. Ben de yükselttiğim Windows 7 Home Premium keyini girdim ürün anahtarı olarak. İlk başta sunuculara bağlanılamadı dedi, sonra aktive etti. Ardından Redstone güncellemesini kurdum. Şuan sorun yok. Aktivasyonu da hallettim. Teşekkürler herkese yardımları için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı