Windows 10 için tarayıcı önerisi

lineBreaker30113

Centipat
Daha fazla  
  • Ben kendim için iyi bir tarayıcı arıyorum ve sizden yardım istiyorum.
  • İstediğim yardıma erişince burada verileri yayınlayarak gelenlere yardımcı olamaya çalışacağım.
  • Sizden ricam, verdiğim sistem bilgileri ve amaçlarım için ne yapmam gerektiği hakkında fikrinizi söylemeniz.
  • Her fikre açığım sadece fikriniz olduğunu unutmayın.
Bilgisayarımın sistem bilgileri:
  • Bilgisayarım Windows 10 ile çalışıyor, ikinci ekranı kendim ekledim.
  • Söyleyeceğiniz uygulamalar için 20GB boş alanımım olduğunu varsayın çünkü işletim sistemimin yüklü olduğu diskte 13GB boş alan ve diğerinde 53GB boş alan var. Ve o 13GB alanı arttırabilirim.
  • 4GB toplam RAM var öte yandan ben çok sekme açmayı düşünüyorum. (4,0 GB DDR3)
  • 1,80 GHz genel hız ile çalışan bir işlemci var bunun sebebi 1,10 temel hızlı çift çekirdekli bir işlemciye sahibim. (Intel(R) Celeron(R) CPU N3350 @ 1.10GHz)
  • İşlemcimin özelliği iş işlemcisi olması, yavaş gerekirse ama hızını iki katına çıkartabiliyor, uzun ömürlü ve yavaş çalıştığı için çok ısınmıyor.
  • Gayet iyi bir ekran kartım var, kafaya takmayın.
Amaçlarım:
  • Genel ağ üzerinden araştırma yapmak. Farz-ı misal (örneğin) kimyasal formüller, fizik ve matematik formülleri, yabancı dil veya Türkçe gazeteler.
  • Kod yazarken (örneğin Eclipse IDE ile java uygulaması) ikinci ekranda açık tutup ikinci ekranda bilmediğim Kütüphaneleri veya oyun geliştirmek ile ilgili planlar kurmak için oyun tasarımı ile ilgili araştırmalar yapmak. Yani bir IDE ile aynı anda tarayıcıyı açık tutmak istiyorum.
  • Youtube, itch.io, Github, Technopat gibi sosyal medya sitelerini sıkça kullanmak.
  • Web sitesi geliştirmek için web sitemi test etmek.
Detaylar:
  • Bilgisayarımda ProtonVPN yüklü ama gerekirse silebilirim.
  • Bilgisayarımda AdBlocker, önerilirse veya gerekirse yükleyebilirim.
  • Tarayıcılarda çok zaman harcarım ve daima iki pencereyi diyanet namaz vakitleri ve Google çeviri için ayırırım ve devamlı açık olur.
  • Kişisel bilgilerimin satılmasını önemsemem, her şey satıyor zaten. Ama bilgisayarıma adware yüklemesin yeter.
Cevap verirken detaylar ile birlikte verirseniz sevinirim. Ve bütün fikirleriniz beyan etmekten çekinmeyin çünkü burada yazmanız gereken tek şey tarayıcı değil. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Mozilla Firefox. Reklam engelleyici: AdGuard.

Opera Gx. Uzun süre açık sekmeleri uyku moduna alır(bu sayede çok sekme açabilirsiniz) kendi reklam engelleyicisi var vpn i de var fakat vpn e güvenmenizi önermem. Ben Brave kullanıyorum çünkü sistemim kötü.( ve brave çok daha güvenli )

Yanıtınız için teşekkür ederim. Sisteminiz benimkinden kötü mü? Ve söylediğiniz tarayıcıların hangisinin hangi amaç için olduğunu yazarsanız sevinirim.

Tarayicilar bircok amac icin ama Opera GX daha cok oyuncu tarayicisi. Brave ise digerleri gibi hiz ve guvenlik odakli tarayici.

Opera Gx. Uzun süre açık sekmeleri uyku moduna alır(bu sayede çok sekme açabilirsiniz) kendi reklam engelleyicisi var vpn i de var fakat vpn e güvenmenizi önermem. Ben Brave kullanıyorum çünkü sistemim kötü.( ve brave çok daha güvenli )
Evet muhtemelen opera GX kullanmaya başlayacağım. Yani fikirlerinizi paylaşmaya devam ederseniz sevinirim. Ayrıca websitesi geliştirmek amaçlı bir tarayıcı söylenmedi.

Son düzenleme:
  • ben kendim için iyi bir tarayıcı arıyorum ve sizden yardım istiyorum.
  • istediğim yardıma erişince burada verileri yayınlayarak gelenlere yardımcı olamaya çalışacağım.
  • sizden ricam, verdiğim sistem bilgileri ve amaçlarım için ne yapmam gerektiği hakkında fikrinizi söylemeniz.
  • her fikre açığım sadece fikriniz olduğunu unutmayın.
bilgisayarımın sistem bilgileri:
  • Bilgisayarım Windows 10 ile çalışıyor, ikinci ekranı kendim ekledim.
  • Söyleyeceğiniz uygulamalar için 20GB boş alanımım olduğunu varsayın çünkü işletim sistemimin yüklü olduğu diskte 13GB boş alan ve diğerinde 53GB boş alan var. Ve o 13GB alanı arttırabilirim.
  • 4 GB toplam RAM var öte yandan ben çok sekme açmayı düşünüyorum. (4, 0 GB DDR3)
  • 1, 80 GHz genel hız ile çalışan bir işlemci var bunun sebebi 1, 10 temel hızlı çift çekirdekli bir işlemciye sahibim. (Intel(R) Celeron(R) CPU N3350 @ 1.10GHz)
  • işlemcimin özelliği iş işlemcisi olması, yavaş gerekirse ama hızını iki katına çıkartabiliyor, uzun ömürlü ve yavaş çalıştığı için çok ısınmıyor.
  • gayet iyi bir ekran kartım var, kafaya takmayın.
amaçlarım:
  • Genel ağ üzerinden araştırma yapmak. Farz-ı misal (örneğin) kimyasal formüller, fizik ve matematik formülleri, yabancı dil veya Türkçe gazeteler.
  • Kod yazarken (örneğin Eclipse IDE ile Java uygulaması) ikinci ekranda açık tutup ikinci ekranda bilmediğim kütüphaneleri veya oyun geliştirmek ile ilgili planlar kurmak için oyun tasarımı ile ilgili araştırmalar yapmak. Yani bir IDE ile aynı anda tarayıcıyı açık tutmak istiyorum.
  • YouTube, itch. IO, GitHub, Technopat gibi sosyal medya sitelerini sıkça kullanmak.
  • Web sitesi geliştirmek için web sitemi test etmek.
detaylar:
  • bilgisayarımda ProtonVPN yüklü ama gerekirse silebilirim.
  • bilgisayarımda adblocker, önerilirse veya gerekirse yükleyebilirim.
  • tarayıcılarda çok zaman harcarım ve daima iki pencereyi diyanet namaz vakitleri ve Google çeviri için ayırırım ve devamlı açık olur.
  • kişisel bilgilerimin satılmasını önemsemem, her şey satıyor zaten. Ama bilgisayarıma adware yüklemesin yeter.
Cevap verirken detaylar ile birlikte verirseniz sevinirim. Ve bütün fikirleriniz beyan etmekten çekinmeyin çünkü burada yazmanız gereken tek şey tarayıcı değil. Teşekkürler.

Ungoogled-Chromium. Boşta 160 MB RAM kullanır, açık kaynak kodlu ve gizlilik odaklıdır. Kesinlike bilgileri başkasıyla paylaşmaz. Hibbiki Portable olanı indirin.

Screenshot_20230521-182322_1.jpg

Reklam engelleyici olarak uBlock Origin belleği ve CPU'yu yormaz.

Modlu Windows kurabilirsiniz. Optimizasyonu gayet iyi ve RAM kullanımı azaltırlar. ReviOS veya KernelOS önerimdir. Ayrıca depolama alanım kısıtlı demişsiniz. Normal Windows'a göre daha az depolama alanı kaplar. DeepL Çeviri, Google Çeviri'ye göre daha doğru çevirir. İnanmazsız araştırabilirsiniz. Her şey bilgi satıyor diye bir şey yoktur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı