Windows 10 İnterneti Sömürme Sorunu

Makaleler
6
Ağ kullanımına bakıyorum ''Hizmet Ana Bilgisayarı:Yerel Sistem 11'' adındaki program netimi sömürüyor. Güncellemeler tam taramayı 2 dk önce yaptım ama hala bu bir şeyler indiriyor Windows 10 kullanıyorum tüm geri bildirim ve yardımcı olmak için bilgi gönderin yazılarını kapattım. Soru şu bu programın netle olan bağlantısını nasıl keserim kapatamıyorum yanılmıyorsam bu program bilgisayarın kendisi kapatsam bilgisayar da kapanacak yalnızca ağa ulaşmasını önlemek istiyorum bant genişliğimi sömürüyor bu program Google ye bile giremiyorum. Windows Update i hizmetlerden kapattım.

Mağazadan indirme yapması gibi şeyler de bu durum için geçerli. Arka planda indirme (BITS hizmeti) işlemlerini sınırlandırmak için çalıştıra gpedit.msc yazın. Bilgisayarım ingilizce. Resim yolluyorum ama bu menüyü bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

upload_2016-2-9_19-9-49.png

upload_2016-2-9_19-10-8.png

3 mbps den 0.1 mbps ye düştü arada tekrar 3 e çıkmaya çalışıyor. 0 yaptım o kısımları evet genelde sıfır saol tavsiye için ama bu seferde ani ping sıçramaları oluyor 1 saniye 3 mbps olup geri düşüyor buda oyunu 15-20 saniye ara ile kastırıyor. Windowsun komple nete dokunması yasaklana biliyor mu? Resmen bilgisayar bana isyan ediyor uyuz oldum Windows 10 a.

Ya şimdi de o bitti Microsoft Malware Protection Command Line Utility adındaki program indiriyor.

Bits servisini kapatın. Windows Update servisini kapatmışsınız zaten. Arkaplanda dosya indirme işlemleri durur. Windows interneti fazla sömürmüyor. Tabi ki güncelleştirmeleri indirmesi için interneti kullanması lazım. Zaten güncellemeler ayda bir çok fazla gelmek yerine 1-2 haftada bir az oranda gelmeye başladı. Onların da inmesi bir kaç dakika sürmüyor.

upload_2016-2-9_20-52-52.png

Güncelleştirmelerin nasıl alınacağı ayarlarını bu şekilde yapın. P2P servisini kapatmış olursunuz.
upload_2016-2-9_20-53-41.png

Bir de anlık çıkış ve inişler şu konudan kaynaklanıyor olabilir. Mail gibi bildirimlerin gelmesi için yeni gelen maillerin ne olduğunun indirilmesi gerekir. Bu işlemler arkaplanda yürütülür. Bir çok işlem arkaplanda yürütülüyorsa internetinizi yoruyor olabilir. Ama ben şu anda Windows 10 kullanırken internetten gayet memnunum. Oyunlarda ping sıkıntısı çekmedim. Geçenlerde mağazadan 2.7 Gb indirirken gpedit.msc ile kısıtlamak zorunda kaldım sadece.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı