Windows 10 ISO Dosyası İle Kurulum Yapıldığında Yeni Lisans Girilmesi Gerekir mi?

arasove

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Windows'un sitesinden "ISO" dosyasını indireceğim ve yeni aldığım SSD'ye kurulum yapacağım. Ancak aklımda şöyle bir soru oluştu kurulumu yapınca benim lisansım otomatik devam edecek mi yoksa deneme sürümü mü kurulacak? Eğer lisansı benim güncellemem gerekiyorsa bilgisayarı aldığım zaman yanında verildiği için lisans anahtarımı bilmiyorum. Yani kısaca ve sırasıyla, kurulum yapınca deneme sürümü mü başlar? Öyleyse lisans anahtarımı nasıl öğrenirim?

Ek: Anakart ve işlemcim de yeni.

Son düzenleme:
Lisans anakarta gömülü olur. Yani hayır gerektirmez lisanslı olarak kullanmaya devam edersin. Normalde bilgisayarın hangi Windows sürümü.

Dikkat etmen gereken tek şey kurulum aşamasında Windows sürümünü dogru secmek. Windows 10 Pro; Windows 10 Home veya Windows 10 Single Language gibi.

Lisans anakarta gömülü olur. Yani hayır gerektirmez lisanslı olarak kullanmaya devam edersin. Normalde bilgisayarın hangi Windows sürümü.
Dikkat etmen gereken tek şey kurulum aşamasında Windows sürümünü dogru secmek. Windows 10 Pro; Windows 10 Home veya Windows 10 Single Language gibi.
Eklemeyi unutmuşum yeni anakart da aldım. Windows 10 Home.

Eklemeyi unutmuşum yeni anakart da aldım.

Yeni anakart aldıysanız lisansı kullanmaya devam edemezsiniz. İnternetten OEM key bakın çok uyguna bulabilirsiniz. Eski anakartın keyini kullanabileceğinizi sanmam tek kullanımlık oluyor çünkü onlar.

Tabii ki güvenilir ben 5 senedir Windows 10 ve 1 senedir Windows 11 keyini güvenle kullanıyorum.

Hocam peki bir sorum daha olacak. Baktım şimdi internette Windows 10 Pro keyleri bulunmakta. İlgili linkten indirdiğim ISO dosyasıyla kurulum yaparken bana hangi sürüm olduğunu seçtirecek mi? Seçtirmeyecekse Pro keyi satın alacağım için Pro ISO dosyasını nereden bulurum?
İlgili link:

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam ISO tektir, indirdikten sonra format ekranında size soruyor hangisini kurmak istediğinizi oradan Pro olanı seçeceksiniz.

Yardımcı olduysam geri dönüş yaparsanız sevinirim çözüm olarak raporlayabilmem için.

Yukarıdaki mesajınızı çözüm olarak raporladım. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…