Windows 10 Kasıyor ve Aniden Donuyor

32598

Kilopat
Son 2 haftadır Windows 10 yüklü PC aniden kasma yapıyor. Mesela az önce Spotify ve Chrome açıktı sadece, penceredeki kapatma işaretine tıklıyorum kapaması uzun sürüyor. Bilgisayarı kapat diyorum ekran kapanıyor ama kasanın ışığı açık ve fan sesini duyuyorum. Ben de çareyi güç kaynağının arkasından aç kapa yaparak buldum. Kapanıp açılıyor sorunsuz kaldığı yerden devam ediyor ama 2 dünde bir bu kasma mutlaka oluyor. 8 GB RAM ve SSD var, disk taraması yaptım sorun yok gözüküyor. Ama bu ani yavaşlamanın sorununu anlayamadım, yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1903 sürümünden sonra olduysa bu olaylar ve güncelleme ile 1903 sürümüne geçtiyseniz temiz kurulum yapın.
Tam hatırlamıyorum ama güncellemeden önce donma sorunu yaşamadım sanki. Windowsun sitesinden 10'u indirsem son sürümü çekecek değil mi? Tekrar güncelleme ile uğraştırmasın. Bir de her şeyi yeniden ayarlamak uğraştırıcı olacak. 😩

Ccleaner veya disk temizleme ile diski temizleyin.
413461

SSD ve HDD bu şekilde takılı formattan önce 1 ve 2'ye almalı mıyım yoksa bu şekilde olmasının bir zararı yok mu? Teşekkürler.

Arkadaşlar USB'ye microsoft'un sitesinden indirdiğim windows10'u kurdum daha sonra pcyi sıfırladım ve USB ile temiz kurulum yaptım ve sorun felan kalmadı :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı