Windows 10 Kendiliğinden Güncellendi

ismail 15

Centipat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 10 bilgisayarımda dün gece YouTube üzerinden video izlerken bir işle ilgilenmek için bilgisayarı bıraktım. Altta da güncelleştirme uyarısı vardı ve gerçekleştirmek için yeniden başlatmayı bekliyordu. (Neredeyse 4-5 gündür orada duruyordu. Ben de bilerek güncelleştirmiyordum. Çünkü bahsi geçen güncellemenin sistemde arama çubuğu, takvim ve gelen kutusu gibi işlemleri işlevsiz hale getirdiğiyle ilgili bir sürü şikayet okumuştum.) 10 dakika sonra bilgisayara geri döndüğümde yarı uyku modundaydı. (Yalnızca monitörün girdiği uyku modu.) Fareyi oynatarak bilgisayarı uyandırdığımda alttaki güncelleştirme uyarısı gitmişti ve üstüne bir de arka planda Origin uygulaması açılmıştı. Güncelleştirme ayarlarından kontrol ettiğimde güncelleştirme işleminin tamamlandığını gördüm. Benim bildiğim zorunlu olmayan güncelleştirmeler yalnızca bilgisayarı yeniden başlatınca veya "Güncelleştir ve Kapat" seçeneğine tıklayınca gerçekleşir. Ben işimi hallederken kendi kendini yeniden başlatmış desem açtığımda son izlediğim YouTube sekmesi de açıktı. Yeniden başlatınca kapanmış olması gerekir. Üstelik PC her ilk açıldığında yaptığı gibi Steam, Spotify gibi uygulamaların arka planda açık olması gerekirdi. Açıkçası biraz (hatta biraz değil, bayağı) takıntılı, telaşlı ve pimpirikli biri olduğum için bu durum beni epey korkuttu. PC kendi kendine benden habersiz işlem mi yapıyor? Yapıyorsa buna ne sebep oluyor? Hadi güncelleme olayını geçtik desem Origin nasıl kendi kendine açıldı? Acaba virüs falan mı bulaştı? Yoksa PC kafayı mı yedi? Gerçekten sebebini bulmak istiyorum. Kafama çok takıldı çünkü. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Windows 10 bilgisayarımda dün gece YouTube üzerinden video izlerken bir işle ilgilenmek için bilgisayarı bıraktım. Altta da güncelleştirme uyarısı vardı ve gerçekleştirmek için yeniden başlatmayı bekliyordu. (neredeyse 4-5 gündür orada duruyordu. Ben de bilerek güncelleştirmiyordum. Çünkü bahsi geçen güncellemenin sistemde arama çubuğu, takvim ve gelen kutusu gibi işlemleri işlevsiz hale getirdiğiyle ilgili bir sürü şikayet okumuştum.) 10 dakika sonra bilgisayara geri döndüğümde yarı uyku modundaydı. (yalnızca monitörün girdiği uyku modu.) Fareyi oynatarak bilgisayarı uyandırdığımda alttaki güncelleştirme uyarısı gitmişti ve üstüne bir de arka planda Origin uygulaması açılmıştı. Güncelleştirme ayarlarından kontrol ettiğimde güncelleştirme işleminin tamamlandığını gördüm. Benim bildiğim zorunlu olmayan güncelleştirmeler yalnızca bilgisayarı yeniden başlatınca veya "güncelleştir ve kapat" seçeneğine tıklayınca gerçekleşir. Ben işimi hallederken kendi kendini yeniden başlatmış desem açtığımda son izlediğim YouTube sekmesi de açıktı. Yeniden başlatınca kapanmış olması gerekir. Üstelik PC her ilk açıldığında yaptığı gibi Steam, Spotify gibi uygulamaların arka planda açık olması gerekirdi. Açıkçası biraz (hatta biraz değil, bayağı) takıntılı, telaşlı ve pimpirikli biri olduğum için bu durum beni epey korkuttu. PC kendi kendine benden habersiz işlem mi yapıyor? Yapıyorsa buna ne sebep oluyor? Hadi güncelleme olayını geçtik desem Origin nasıl kendi kendine açıldı? Acaba virüs falan mı bulaştı? Yoksa PC kafayı mı yedi? Gerçekten sebebini bulmak istiyorum. Kafama çok takıldı çünkü. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Windows'un güncel olduğundan emin misiniz eğer güncellemediyseniz böyle hatalarla karşılaşabilirsiniz. Eğer ki güncelse Windows'u güvenli mod da başlatıp bir anti-virüs programı ile.
Tam tarama yapın(önerim Kaspersky).
 
Ben işimi hallederken kendi kendini yeniden başlatmış desem açtığımda son izlediğim YouTube sekmesi de açıktı. Yeniden başlatınca kapanmış olması gerekir.

Eğer programlarınız açıkken güncelleştirme sebebiyle (zorunlu) yeniden başlatma olursa bilgisayar açıldığında programlar yeniden açılır YouTube'da izlediğiniz şeylerin açılması gibi bu bir özellik.
 
Eğer programlarınız açıkken güncelleştirme sebebiyle (zorunlu) yeniden başlatma olursa bilgisayar açıldığında programlar yeniden açılır YouTube'da izlediğiniz şeylerin açılması gibi bu bir özellik.
Eğer programlarınız açıkken güncelleştirme sebebiyle (zorunlu) yeniden başlatma olursa bilgisayar açıldığında programlar yeniden açılır YouTube'da izlediğiniz şeylerin açılması gibi bu bir özellik.


Güncel değildi, güncellemeyi bilerek yapmıyordum. 8 haziran 2021 tarihli güncellemeydi ve bilgisayarı bıraktığımda hala orada bildirimi duruyordu. Geri döndüğümde ise güncelleme tamamlanmış ve origin uygulaması arkaplanda açılmıştı. Normalde güncellemeleri yeniden başlatınca veya "güncelleştir ve kapat" seçeneğine tıklayınca yapması gerekir benim bildiğim. Yani benim onayımla. Ama bunu benden habersiz yaptı. Sebebini anlayamadım.
 
Güncel değildi, güncellemeyi bilerek yapmıyordum. 8 Haziran 2021 tarihli güncellemeydi ve bilgisayarı bıraktığımda hala orada bildirimi duruyordu. Geri döndüğümde ise güncelleme tamamlanmış ve Origin uygulaması arka planda açılmıştı. Normalde güncellemeleri yeniden başlatınca veya "güncelleştir ve kapat" seçeneğine tıklayınca yapması gerekir benim bildiğim. Yani benim onayımla. Ama bunu benden habersiz yaptı. Sebebini anlayamadım.

Otomatik güncelleme açık olabilir. Ama büyük ihtimal önemli bir güncelleme olduğu için otomatik güncelledi.
 
Otomatik güncelleme açık olabilir. Ama büyük ihtimal önemli bir güncelleme olduğu için otomatik güncelledi.

Az önce baktım, 8 haziran 2021 tarihli KB5003637 güncellemesiymiş. Neredeyse 1 haftadır duruyordu altta bildirim olarak ben de yapmıyordum. Eğer dediğiniz gibi önemli veya zorunlu bir güncelleştirme olsaydı zaten hiç bildirim göstermeden direkt yapardı. Bana daha çok isteğe bağlı güncellemeymiş gibi geldi. Problem de bu zaten. Benden izinsiz güncelleme yapıp üstüne uygulama açması.
otomatik güncelleştirme açıksa bile isteğe bağlı dışındaki diğer güncelleştirmeleri yükleyip kuruyor


İsteğe bağlı dışındakileri her bilgisayar kendi kuruyor zaten. Bu güncelleştirme isteğe bağlıydı. Kendi istediğim zaman yapmam gerekirken başıma bu ilginç ve endişe verici olay geldi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı