Windows 10 kurarken hala Rufus gerekli mi?

Çilekli Süt

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni topladığım bilgisayarıma (FreeDOS) Windows 10 kurmak istiyorum. Microsoft'un kendi sitesindeki Media Creation Tool programı ile doğrudan USB belleği seçerek kurmak mı daha mantıklı, yoksa Rufus indirip ISO dosyası olarak kurmak mı?
Bu iki seçeneğin farkı nedir? Hangisini yapmak daha avantajlıdır?

Anakartım: B450M S2H.
İşlemcim: Ryzen 5 3600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değişen bir şey yok. Technopat'ın güncel bir rehberi var Windows 10 ile ilgili.
Ben iso'yu kurup rufus ile yazdırmayı tercih ediyorum.

Değişen bir şey yok. Technopat'ın güncel bir rehberi var Windows 10 ile ilgili.
Ben iso'yu kurup rufus ile yazdırmayı tercih ediyorum.
Rufus bence W10 Media Creation Tool'dan çok daha hızlı. O yüzden Rufus kullanıyorum. Hız dışında pek bir farkları yok zaten.
Peki bios güncellerken de (ilk kurulumda) rufus ile mi yapmalıyım yoksa usb'nin içine sürükle bırak yapsam yeterli olur mu?

Rufus bence Windows 10 Media Creation Tool'dan çok daha hızlı.
İnternet hızlıysa , 3.0 ve üstü USB belleğin varsa fark göremedim Önceden IDM ile indirip ve sonra USB belleğe kurunca hızlı geliyor. Hızlı internetten sonra çok önemi kalmadı diyebilirim. Tek avantajı ISO dosyası yeniden indirmeyip direk USB belleğe kurman.

Peki bios güncellerken de (ilk kurulumda) rufus ile mi yapmalıyım yoksa usb'nin içine sürükle bırak yapsam yeterli olur mu?
Anladığım kadarıyla anakartınız Gigabyte marka. Usb içine sürükle bırak olur diye biliyorum fakat siz internette videolar izleyebilirsiniz bios güncelleme riskli birşey kötü birşey olursa anakart kullanılamaz olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…