Merhaba arkadaşlar.
Değişik bir problem ile karşı karşıyayım. Daha önce AMD tabanlı bir sistemde Windows 10 kuruluydu. Bunu i3 12100F ile desteklediğim Gigabyte H610M h V2 anakartını kullanıyorum. BIOS ayarlarına girebilmek için birçok yol denedim fakat bir sonuç alamadım. Bunlar;
1-) Shift'e basılı bir şekilde Windows'un yeniden başlat kısmında çıkan "UEFI donanım yazılımı ayarları"na bastım fakat BIOS açılmadı.
2-) bilgisayar komple kapalı iken "del" ve "F2" tuşlarına basılı tutup çalıştırdım işe yaramadı.
3-) güncel olan BIOS'u yükledim
@Bios uygulamasıyla.
4-) tüm SATA kablolarını çıkarttım ve bilgisayarı öyle başlattım fakat BIOS gelmedi. (RAM'leri bile çıkarttım yine de siyah ekranda kaldı)
5-) Shift + başlat çubuğundaki "yeniden başlat" kısmına tıkladıktan sonra çıkan "sorun gider" e bastığımda sadece "başlangıç ayarları" ve "UEFI donanım yazılım ayarları" sekmesi gözüküyordu. Daha önce dediğim gibi UEFI sekmesi bir işe yaramadı.
6-) HDMI ve DVI portlarındaki girişlerin hepsini denedim. İşlemcimin üzerinde bir ekrana görüntü verici chip bulunmadığı için anakart üzerindeki HDMI'ı denemedim.
7-) tüm diskleri çıkarttığımda iyi kötü bir BIOS ekranına gelmem gerekmiyor muydu?