Çözüldü Windows 10 kurulum GPT desteklemiyor hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Ordu / Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Daha yeni aldığım laptopa Windows 10 Pro kurmaya çalışırken (UEFI olarak) bir hata aldım. Hatada 'Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows sadece GPT disklere yüklenebilir. ' Diyor. Bunu niye veriyor düzeltemez miyiz?

Çözüm
O aşamada mevcut tüm bölümleri sillin ve yeniden oluşturun düzelmezi lazım. Laptop yeni olduğu için kaybedeceğiniz veri de yoktur zaten.
2 bölümden oluşan diskin var sanarsam. C diski GPT D diski MBR olarak kurulamaz. İkisini de aynı tablo düzeninde kurman gerekiyor. D diskini biçimleyemiyorsan eğer Rufus yazılımıyla format diskini MBR olarak oluşturabilirsin. Ama tavsiyem ikisini de GPT yapmandır. [Rehber] Windows 10 için GPT mi MBR mi? - Technopat Sosyal

Laptopta benim de başıma gelmişti. Kolay bir yöntemi vardı ama şuan ne yaptığımı tam hatırlamıyorum. Şöyle bir video buldum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
O aşamada mevcut tüm bölümleri sillin ve yeniden oluşturun düzelmezi lazım. Laptop yeni olduğu için kaybedeceğiniz veri de yoktur zaten.
Oldu teşekkür ederim. Bazen heyecan yapmak yerine kurcalamak iyi olabiliyor boşuna konu açmışım meğersem bu kadar basitmiş. :D

Olur da diskleri elle silme ile sorun düzelmezse bu rehberle diski temizleyebilirsiniz:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı