Windows 10 kurulumu sonrası imleç sürekli kasarak ilerliyor

1hecker

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8GB hız 2667 Mhz
SSD veya HDD modeli
Biostar S120 SATA 3.0 2.5" 256 GB SSD
Ekran kartı
Radeon Rx550/550 Series 4gb
Anakart
BIOSTAR Group A320MH
İşlemci
AMD Ryzen 3 1200 Quad-core Processor 3.10Ghz
Bilgisayara virüs bulaştırmıştım USB format atmam gerekti. Windows'un kendi sitesinden Windows 10 USB belleğe atıp temiz bir format gerçekleştirdim, uygulamaları her şeyi kurdum fakat yakın zamanda bilgisayarım yavaşladı, imlecim arada bir simsiyah oluyor ve anlık imleçte küçük küçük donmalar oluyor. Bu sorun oyuna girince düzeliyor, fakat oyunu kapattığım vakit tekrar devam ediyor.

Merhaba.
Anladığım kadarıyla bu tür sorunlar (imleç donması, siyahlaşma, sistem yavaşlığı) genellikle donanım ve sürücü temelli, bazen de arka planda çalışan yazılımlar veya eski virüs kalıntılarından kaynaklanabilir.
Başlat > Denetim Masası > güç seçenekleri.
“Yüksek performans” modunu seç.
Gelişmiş ayarlardan "USB seçici askıya alma" ve "PCI Express > güç tasarrufu" → devre dışı

Merhaba.
Anladığım kadarıyla bu tür sorunlar (imleç donması, siyahlaşma, sistem yavaşlığı) genellikle donanım ve sürücü temelli, bazen de arka planda çalışan yazılımlar veya eski virüs kalıntılarından kaynaklanabilir.
Başlat > Denetim Masası > güç seçenekleri.
“Yüksek performans” modunu seç.
Gelişmiş ayarlardan "USB seçici askıya alma" ve "PCI Express > güç tasarrufu" → devre dışı
işe yaramadı yine opera veya başka uygulama açınca imleç kasmaya başlıyo

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile sıfırla, tema ve imleç ayarını kontrol edin.
  • CTRL + Shift + ESC > Görev Yöneticisi > başlangıç sekmesi gereksiz şeyleri devre dışı bırak.
  • Win + r > MSConfig > hizmetler “tüm Microsoft hizmetlerini gizle” gereksizleri devre dışı bırak.
  • Özellikle şunlara dikkat:
    • AnyDesk, TeamViewer, eski antivirüs hizmetleri.
    • “Updateservice”, “edgeupdate”, “adobearm” gibi çalışması gerekmeyen işle.
Önerilerimi deneyin.

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile sıfırla, tema ve imleç ayarını kontrol edin.
  • CTRL + Shift + ESC > Görev Yöneticisi > başlangıç sekmesi gereksiz şeyleri devre dışı bırak.
  • Win + r > MSConfig > hizmetler “tüm Microsoft hizmetlerini gizle” gereksizleri devre dışı bırak.
  • Özellikle şunlara dikkat:
    • AnyDesk, TeamViewer, eski antivirüs hizmetleri.
    • “Updateservice”, “edgeupdate”, “adobearm” gibi çalışması gerekmeyen işle.
Önerilerimi deneyin.
buda işe yaramadı dediğin tüm ayarları önceden yapmıştım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı