Windows 10 lisansını başka sistemde kullanamamak

Vefik Sami

Megapat
Daha fazla  
5 Mayıs 2019 tarihinde "Nos yazılım" adlı firmanın internet sitesinden Win 10 Pro lisans anahtarı satın aldım. Elimde Win 10 Home lisanslı sürüm olduğundan, aldığım anahtarı o sıra kullanmadım. Yaklaşık iki hafta önce anakart sizlere ömür. Yeni anakartı takınca, Win 10 Pro ile temiz kurulum yaptım. Satın aldığım Pro lisansı girdiğimde "bu anahtar başka bir bilgisayarda kullanılıyor" gibi bir uyarı çıktı. Bir hafta içerisinde ikişer gün ara ile üç defa "bize ulaşın" sayfalarından durumu izah eden mesaj gönderdim. Adamlar âniden "kör-sağır" oldular. Ne mesajımı gören var, ne sesimi duyan. Sözüm ona; verdikleri lisans için bir de fatura kesmişler.

E, ne diyelim? Türk kültürünün bildik özdeyişidir: "Minâreyi çalan, kılıfını hazırlar. " Derler. Ben verdiğim 15 ₺ ile fakir düşmem. 400 ₺ verip kutulu lisans satın almıştım; Win 10 ilk çıktığında. Pro Key'lerin 15-25 ₺'ye satıldığını görünce, kızıp korsan Win 10 kullandım bir süre. Sonra, "bu fiyatlar varken korsan ayıp olur" deyip, yasal lisans kullanmak istedim saf saf.

Ancak; sonuçta hüsrâna uğrayan yine ben oldum.
Hem 400 ₺ ile.
Hem de 15 ₺ ile kazıklanmış olduk.
Türkiye'de yaşayıp da "öpülmeden" ölen insanlara gıyâbında madalya vermek gerek herhâlde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alınan 15 TL’lik lisans ile bu gibi durumların olabileceği zaten aşikar. Ve bildiğim kadarıyla eğer eski lisansınız Microsoft hesabınız ile bağlı ise, anakart değişikliği yapmış olsanız bile yine etkinleştirme imkanınız mevcut. Windows 10 Home olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…