Windows 10 LTSC kullanılır mı?

Format usbsi

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Giriş seviye diyebileceğim bir laptopum var. Yakında yeni bir sisteme geçmeyi planlıyorum ancak önümüzdeki aylar bu sistem ile idare edeceğim. Şu an bilgisayarda Windows 10 22H2 kurulu. Ancak son zamanlarda ciddi bir hantallık var. Mesela tarayıcıda gezinirken donmalar falan oluyor. Ayrıca 2 gün içinde iki kere mavi ekran yemem artık format atmam gerektiğini bana gösterdi. Ancak Microsoft'un hantal servislerini kullanmak istemiyorum. Windows 10 LTSC diye bir sürüm gördüm. Çoğu gereksiz servis devre dışıymış ve daha hızlıymış. Sizce kurulur mu? Genelde YouTube, Valorant, FM falan giriyorum laptop ile. Driver kurmada, oyunları kurmada sorun yaşar mıyım?
Laptop özellikleri:
i3 1115G4.
8 GB RAM.
260 GB M.2 SSD.

Hocam oyun üzerinde avantajlı olabiliyor diye biliyorum ama Vanguard'la açılan yani Valorant gibi oyunlarda sorun çıkabiliyor bildiğim kadarıyla. Bunun dışında Microsoft Store, Xbox kendi kendine yüklü gelmediği için dışarıdan kendiniz kurmazsanız Forza gibi Xbox ile açılan oyunlarda sorun çıkabilir. Ama kurulumla düzeltilebilir. (Vanguard oyunları da çözümsüz değil diye biliyorum.)

Hocam oyun üzerinde avantajlı olabiliyor diye biliyorum ama Vanguard'la açılan yani Valorant gibi oyunlarda sorun çıkabiliyor bildiğim kadarıyla. Bunun dışında Microsoft Store, Xbox kendi kendine yüklü gelmediği için dışarıdan kendiniz kurmazsanız Forza gibi Xbox ile açılan oyunlarda sorun çıkabilir. Ama kurulumla düzeltilebilir. (Vanguard oyunları da çözümsüz değil diye biliyorum.)
LTSC 2021 önermemin temel sebeplerinden birisi de Vanguard gibi AC sistemlerinin sıkıntı çıkartmaması. Valorant çalışıyor bu sürümde.

LTSC 2021 önermemin temel sebeplerinden birisi de Vanguard gibi AC sistemlerinin sıkıntı çıkartmaması. Valorant çalışıyor bu sürümde.

Şu an da bende Windows 11 kullanıyorum ama hiç memnun değilim. Oyunlarda özellikle CS2 de FPS sürekli dalgalanıyor. Genel olarak 200 FPS alırken bir anda 60 FPS'e düşüyor bir süre öyle gidiyor sonra yine düzeliyor. Windows 10'a geçmeyi düşünüyordum.
Bunun dışında bir de bilişim sistemleri mühendisliği okuyorum kodlamayla vs çok işim oluyor. LTSC benim için iyi olur mu sizce?

Şu an da bende Windows 11 kullanıyorum ama hiç memnun değilim. Oyunlarda özellikle CS2 de FPS sürekli dalgalanıyor. Genel olarak 200 FPS alırken bir anda 60 FPS'e düşüyor bir süre öyle gidiyor sonra yine düzeliyor. Windows 10'a geçmeyi düşünüyordum.
Bunun dışında bir de bilişim sistemleri mühendisliği okuyorum kodlamayla vs çok işim oluyor. LTSC benim için iyi olur mu sizce?
Kodlama gibi işlerde sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, zaten LTSC genelde kurumsal işler için tasarlanmış sürümler oluyor. Gerekli runtime ve yazılımlar kurulduktan sonra normal Windows 10 gibi kullanılabilir. LTSC 2021 sürümünü 1 seneye yakın kullandım ve herhangi bir uyumluluk sorunu yaşamadım.

Anladım. Peki FPS alanında mucize değişimler beklemeli miyim? Bir de Vanguard, Steam, Epic Games benim için önemli. Sorun çıkartmayacaksa kuracağım.

Anladım. Peki FPS alanında mucize değişimler beklemeli miyim? Bir de Vanguard, Steam, Epic Games benim için önemli. Sorun çıkartmayacaksa kuracağım.
Mucize beklememek lazım ama senin donanımın için daha uygun olur. Vanguard'da falan sorun yaşamazsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı