Çözüldü SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ktekumut61

Femtopat
Katılım
3 Aralık 2020
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba konuya şuradan başlamak istiyorum. 2 ay önce Letgo üzerinden bir PC satın aldım. PC'de herhangi bir sorun yoktu anakart işlemci hepsinin faturası duruyordu. Lakin üzerinden 2 hafta geçtikten sonra PC çeşitli kodlarla mavi ekran hatası vermeye başladı. Yani oyuna falan girmiyorum hiçbir şekilde ekstra bir program açmıyorum sadece Google Chrome Ya da herhangi bir programa girdiğimde PC bir anda donuyor ve zzzzzzzz diye bir ses geliyor kulaklıktan 2 kere format atmama rağmen yine PC'de ekran gidiyor ve zzzz sesi tekrar geliyor. Yani PC kapandıktan sonra kasa tekrar çalışıyor ve oturum menüsüne geri geliyor ( mavi ekran hatası verince tabii) zzzz sesiyle donduğundan PC hiçbir şekilde kapanmıyor monitör siyah ekranda kalıyor kasa çalışıyor kulaklıktan da ZZZ sesi geliyor.(Yani tepkime yok) yani ben şeyden şüpheleniyorum monitör Vestel'in monitör'ü 2014-2015 yılında almıştık acaba monitör kaldıramıyor mu diye böyle hata veriyor. 2.şüphelendiğimde Kasam da Vestel'in kasası onu da o yıl bunla beraber almıştık acaba kablolarımı eskidi yani toz falan mı kaçtı ondan mı mavi ekran veriyor. Format atan adam hiç mavi ekranla karşılaşmıyor ben eve getiriyorum takıyorum fişe açılıyor 15-20 dk sonra mavi ekran veriyor. Yani anlamadım.

Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

PC özellikleri;

Windows 10 Pro 64 Bit.

RAM 16 GB.

240 GB SSD.

500 GB HDD.

Vestek monitör (daha detayını isterseniz bakabilirim.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1) Wi-Fi cihazı sürücüsünü güncelleştirin ve farklı bir USB portuna takıp kullanın.

2) Aşağıdaki websiteden Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL) adlı sürücüyü indirin. Daha sonra eski sürücüyü DDU ile kaldırın. DDU ile kaldırdıktan sonra bu indirdiğiniz sürücüyü kurun. DDU kullanım rehberi de aşağıda yer alıyor.

Link: https://www.amd.com/en/support/apu/...processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-1

Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi

3) Aşağıdaki rehberi uygulayıp sonucun ekran alıntısını paylaşın.

Ayrıca lütfen bilen kişileri dinleyin. Daha dump okumayı bilmeden çok uzun diyen bireyleri direkt olarak göz ardı edebilirsiniz. Sorun çözülürse belirtmeyi unutmayın.
Peki. Dediğim gibi BIOS'u da sıfırladıysanız başka sorun kalmamış olsa gerek. Sorun devam ederse sadece yeni minidump dosyasını paylaşın yeterli olacaktır.
 
Peki. Dediğim gibi BIOS'u da sıfırladıysanız başka sorun kalmamış olsa gerek. Sorun devam ederse sadece yeni minidump dosyasını paylaşın yeterli olacaktır.

BIOS'u sıfırladım fakat optimized load defaults yazıyordu ona tıkladım bir şey olmadı galiba 2-3 kere tıkladım böyle seçilmiş gibi oldu Save- exit dedim bilgisayar tekrar açıldı yani BIOS'u bu kadar hızlı sıfırlaması normal değil mi hocam?
 
Sorun yok merak etmeyin. Varsayılan ayarlara döndermiş ve kaydedip çıkmışsınız. Umarım artık sorun çözülmüştür. Artık sizin geri dönüşünüzü bekliyorum. Sorun çözüldüğü zaman beni etiketlemeyi unutmayın yeterli.
 
Hocam aynısı benim de başıma gelmişti BIOS veya monitörle alakası yok format ile de çözülecek bir şey değil harddiskimde sorun vardı benim 120GB bir SSD alıp Windows'u ona kurdum ondan sonra hiçbir sorun kalmadı hem böylelikle normal harddiski daha da rahatlatırsın.

Hocam merhaba harddiskim yeni geldi herhangi bir sorunu yok ama SSD'nin de faturası duruyor bütün bileşenler daha yeni gibi gibi yani bende anlamış değilim.
Sorun yok merak etmeyin. Varsayılan ayarlara döndermiş ve kaydedip çıkmışsınız. Umarım artık sorun çözülmüştür. Artık sizin geri dönüşünüzü bekliyorum. Sorun çözüldüğü zaman beni etiketlemeyi unutmayın yeterli.

Tamamdır hocam.
 
Enes hocam yaklaşık 1 saattir webdeyim herhangi bir hata veya donma olmadı çok teşekkür ederim ama o kadar olmadık yerlerde hata aldım ki o korku her zaman benimle. Şimdilik çözüm olarak işaretleyip herhangi bir sorunda tekrar bu foruma dönebilir miyim? @Enes3078
 
Tabii ki geri dönebilirsiniz. Bu sorun madem çözüldüyse bir daha sorun yaşarsanız yeni bir konu açıp beni etiketlemeniz daha iyi olacaktır. Bu arada en azından bu dosya incelemelerini bilirkişilere bırakın. 😉
 

Yeni konular

Geri
Yukarı