Windows 10 mavi ekran hatası

Furkaninkosesi

Kilopat
Katılım
13 Temmuz 2018
Mesajlar
1.827
Makaleler
1
Çözümler
27
Yer
Mersin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İkinci el olarak aldığım bilgisayara SSD takıp temiz kurulum yaptım. SSD takmadan önce herhangi bir sıkıntı yoktu. Kurulumun ardından mavi ekran hatası almaya başladım. Hatayı göz ucu ile incelediğimde ekran kartı ile ilgili bir hata olduğunu anladım. DDU ile Nvidia sürücülerini kaldırdım. Bilgisayarım mavi ekran hatası vermeyi bıraktı. Manuel olarak sürücüsünü kurmayı denedim fakat kurulum esnasında bilgisayar yeniden başladı. Ardından Windows Update ile deneyince tekrardan mavi ekran...
Ayrıca geforce experience ile de denedim fakat daha yükleyemeden Windows ekran kartı sürücüsünü indirip mavi ekran verdi. Windowsun yüklemesini engelleyemiyorum... Sürücüleri de kuramıyorum... Acaba sorun başka bir yerde mi?

Ekran Kartı : MX150

 
Öncelikle aşağıdaki rehberi takip ederek Otomatik Sürücü Güncelleştirmeyi kapatın. Sorun düzeldiği zaman tekrar açabilirsiniz.

Kapattıktan sonra DDU ile ekran kartı sürücüsünü temizleyin. Ardından ekran kartı sürücüsünü güncelleyin. En son WHQL sürümü aşağıda paylaştım.

Bunların dışında dökümler de Disk ile ilgili olabilecek bir iki uyarı gördüm.
HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerinin görüntülerini paylaşın.

Eğer Health sekmesinde veri gözükmüyorsa HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın.

Son olarak BIOS'unuzu güncelleyin.
 
Şu anda HDD yok SSD kullanıyorum. S.M.A.R.T bölümünde de sıkıntı yok. Yukarıda bahsettiğim üzere önceden de DDU ile driver güncellemiştim şimdi tekrardan denedim. NVIIDIA'nın sitesinden en son sürücüyü yükledim fakat tekardan mavi ekran hatası aldım. Lenovonun bu laptop için paylaştığı driveri yükleyince ekran kartım geldi fakat kod 43 hatası verdi...


Benimle aynı laptop modeline sahip ve aynı hatayı almış. Çözemedim sıkıntıyı bir türlü.
 
Kod 43 hatası çoğunlukla donanımsal oluyor. OCCT ile 20 dakika ayarlara ellemeden VRAM testi çalıştırır mısınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı