Windows 10 OEM internetsiz kurunca lisans olur mu?

Mithril5

Megapat
Windows 10 OEM lisans satın aldım. Format attığımda ethernet sorunu meydana geldi ilk defa daha önce format atınca böyle bir sorun olmuyordu haliyle lisansı giremedim. Daha sonra lisansı el ile girdim. OEM lisansı anakarta gömülüyor yani internet sorununu hallettikten sonra el ile kayıt ettim. Bu şekilde anakarta gömülmüş müdür? Tekrar format attığımda lisans sorunu yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisansı kaybetmeyin, bir problem yaşamazsınız. Formattan sonra tekrar girmeniz gerekebilir. Birde format atmadan önce lisansı kaldırmanızı tavsiye ederim PC'den.
Başlat / Çalıştır / CMD
Açılan ekranda slmgr.vbs -upk komutunu çalıştırarak, ürün anahtarının silindiğini gözlemleyebilirsiniz.

Flash'ta ki Windows'u güncellemeden önce 1607 vardı sanırım, o zaman Windows'u kurarken bir kere sormuştu (ya da hiç sormadı) Windows etkin olunca ve bundan sonra ki her formatımda key falan girmedim otomatik etkinleştiriyordu.

Şimdi flash'ı güncelledim ve 1809 sürümü var. Artık her formatımda karşıma key girmem gereken sayfa çıkıyor bende giriyorum. Aslında lisansım yok seçeneğiyle devam edilip belki yine otomatik etkinleştiriyordur, bunu denemedim açıkcası.

OEM lisansta kaldırma oluyor mu ? Ben yüklendiği andan itibaren anakarta gömülüyor diye biliyorum da ondan soruyorum.

Babamın bilgisayarda OEM keyli olmasına rağmen format sonrasında key istedi ve keyi girdiğimizde bloke olduğunu gördük. Sonra ben kendi keylerimden bir tane girdim ve kullanmaya devam ediyor şuan. Windows 7'de bloke oluyor sanırım format sonrasında 2-3 kereden sonra. O yüzden sürekli kaldırıp giriyorum ne olur olmaz. Siz keyi genede tutun her ihtimale karşı.

Keyi saklıyorum zaten dostlar. Bloke olmasından endişelendim şu an format atmıycam her ihtimale karşı sormak istedim. Bu arada sistemim Windows 10. Lisansı indirimden almıştım bir daha 2-3 katı bir ücret ödenek istemiyorum doğrusu. Cevaplarınız için teşekkürler. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı