Windows 10 Pro NTFS nasıl kurulur?

Mert Emin Tezcan

Hectopat
Öncelikle merhaba herkese. Yakın zamanda FreeDOS bir bilgisayar aldım ve dışarıda bir bilgisayarcıya korsan Windows 10 kurdurdum. Şu anda üniversite öğrencisiyim ve üniversitemin bilgi işlem sitesinde lisanslı olarak Windows 10 işletim sistemi kurulumu gördüm ben de bunu kurmak istedim. Fakat daha önce hiç kurulum yapmadım ve aklıma bir iki şey takıldı onları sormak istedim. İlk olarak şunu belirtmek isterim ki dosyalarımı koruyarak Windows'u kurmak istiyorum yani kurulum aşamasındaki yükselt seçeneğiyle. Şimdi ben site üzerinden kurulum dosyasını indirdim ve USB belleğime atmak istediğimde FAT32 dosya sistemine atamadım galiba 4 GB üzeri dosyalar atılmıyormuş FAT32 sistemine, ben de USB belleğinin dosya sistemini NTFS yapıp attım ama internete baktığımda kurulum için USB belleğin dosya sisteminin FAT32 olması gerektiği söyleniyordu. Benim ne yapmam konusunda ne yapmam gerektiğini söyleyebilecek birisi var mı? USB NTFS kalsa kuramaz mıyım? Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

FAT32 sanırsam 2TB kadar destekliyordu. Zaten eğer FAT32 olarak setup açılırsa oto NTFS biçimlendirir diski.Tam emin değilim. kojironun dediğide olabilir

4 GB den yüksek dosyalar olmuyor mu? Nasıl yani? Neyse öğrenmiş olduk. Microsoft Media Creation Tool ile hemen kurabilirsin. FAT32 olsa bile.

Windows 10 ISO dosyası indireceksin. Rufus ile bu ISO dosyasını yazdıracaksın.
Yeni bir bilgisayar olduğu için GPT/UEFI seçeceksin. Dosya formatı zaten NTFS olarak belirlenecek.
Ben bilgisayarı 5 6 aydır dediğim gibi korsan windows ile kullanıyorum bunun üzerine kuracağım. Dosyalarımın gitmesini istemiyorum dediğin gibi mi yapıyım?

Ayarları bu şekilde yaptım FAT32 dosya sistemini seçti herhangi bir ayar değiştirmeme gerek yok değil mi? Kusura bakmayın pek bilgili değilim bu konularda emin olmak için soruyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2021-04-29_132433.png
    36,8 KB · Görüntüleme: 54
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…