Windows 10 Sanal Bellek Artırımı

• Konuyu başlatan tNcr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 3.626

tNcr

Kilopat
Merhaba,

Ben İllustrator programı için bilgisayarda hızlandırma amacıyla araştırma yaparken adobe sitesinde adımlarda RAM belleğini arttırın yazıyordu.

Kullanılabilir belleği arttırın

Sanal bellek, normalde RAM'de saklanan bilgileri kaydetmek için sabit disk alanınızı kullanmanızı sağlar. Ancak sabit diskteki bilgilere ulaşmak, bellekteki bilgilere ulaşmaktan daha uzun sürer. Bu nedenle sistemin sanal belleği çok yoğun olarak kullanması durumunda performans düşebilir.
Performansı yükseltmek amacıyla (sanal belleği saklayan sabit disk alanı olan) disk belleği dosyası için doğru boyutu seçin. Disk belleği dosyası boyutunu değiştirmek için yönetici hakları gerekir. Illustrator performansı, disk belleği dosyasının maksimum boyutu, takılı RAM miktarının üç katı olduğunda en yüksek olur."

Bu şekilde. Bende daha önce bunu yapmadığım için tam olarak yardım almak istiyorum. Sorularım şunlar.

- Laptopta 16 GB RAM var. Tavsiyesi 3x 48 GB mı yapmam gerekiyor?

- Bir bunu hangisine kurmam gerekiyor. 2tane harddisk var. 1.C diski SSD olan 2. Normal boş alanı fazla.

Yardımınız lazım.

365383

365382

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal bellek Virtual Disk'e benzer. Ne kadar kullanılırsa o kadar büyür. Sınırını kendin ayarlarsan 16 GB'nin üstüne çıkma. Sistemi zorladığın zaman çöker.

Sanal bellek ayarı yapmayın. 16 GB RAM'i tam olarak kullanıyor mu sistemin? Ayrıca SSD veya HDD'ye geçtiğinde sistemin yavaşlayacaktır. Bu ayarı yapmanıza sizin sistem için gerek yok.

Yorumunuz için teşekkürler. Adobe İllustrator o kadar ram yiyeceğini zannetmiyorum ara yüzde kullanırken biraz kasma oluyordu orda yazan adamları uyguluyacaktım dediğiniz gibi dahada yavaşlayacaksa gerek yok. Tekrar teşekkür ederim.

Sanal bellek Virtual Disk'e benzer. Ne kadar kullanılırsa o kadar büyür. Sınırını kendin ayarlarsan 16 GB'nin üstüne çıkma. Sistemi zorladığın zaman çöker.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Tavsiyesinize uyucam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı