Windows 10 sıfırlama sonrası performans kaybı

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Bugün Windows'u sıfırladım ve 1909'a güncelledim. Şimdi ben öncede. Unigine Superposition testinde 8750 puan alıyordum. Sıfırlama sonrası 8670'e düştü. Oyunlarda gözle görülür bir fark göremedim. Sıfırlamadan sonra değişen şeyler Windows sürümüm 1903'ten 1909 oldu ve en güncel NVIDIA driverini yükledim. Sizce performans kaybım bunlardan biri yüzünden mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows kaynaklı büyük ihtimal çünkü her windows güncellemesinden sonra windows daha az stabil çalışıyor.

Temiz bir kurulum yap en kolayı driver yükle sıfırlamada siliniyor diye biliyorum bende silindi

Sıfırlama pek sağlıklı olmuyor.
Hocam sfc/scannow komutu ile tarattım sorun yok. Ama galiba 1909 güncellemesi yüzünden oldu bazı yerlerde 1909 sonrasi DX12 performansı düştü denmiş.
Ben daha önce de sıfırlama yaptım sorun olmadı zaten performans kaybı dediğim 1 FPS. Oyunlarda farkı göremedim.
Temiz bir kurulum yap en kolayı driver yükle sıfırlamada siliniyor diye biliyorum bende silindi
Driverları Windows otomatik yükledi bende güncellenmesi gerekenleri güncelledim.

Bence Windows'u sıfırlamak dezavantajlı. Çok probleme yol açabiliyor. Sıfır formatı bu yüzden öneriyoruz.
Dostum dediğim gibi sıfırlama kaynaklı bir hata gözükmüyor. Sıfır format atamam. Bazıları 1909 sonrası DX12 testlerde performans düşüşü var demiş sorunun bu olduğunu sanıyorum.

O zaman senden kaynaklı bir problem değil. Klasik Windows.
Dediğim gibi kayıp 1-2 FPS kadar zaten çok takılacak bir sorun değil. Bir de hizmetleri falan ayarlamamıştım bugün hizmetlerin işime yaramayanlarını kapatıp deneyeceğim. Ama oyunda gözle görülür fark yok. Yeter ki şu drop sorunum çözülsün 1-2 FPS feda olsun.
@CillianMurphy biraz üstünde durup DX11 testi olan Unigine Heaven benchmark çalıştırdım eskisinden daha iyi. Ve İ5 9600K yı 4.6Ghz a O.C layan birinden neredeyse 200 puan daha fazla aldım 2600X ile. Önceden daha az alıyordum.
Windows 10 1909 DX12 performansı ve stabilitesi düşmüs. Dediğiniz gibi klasik rezil windows.

Son düzenleme:
Son zamanlarda Windows güncellemeleri çok hatalı buna benzer bir hatayı bir zamanlar ubisoft assassins creed oyunlarında yapmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…