Windows 10 Sizce Diğer Sürümlere Göre Neden Daha İyi?

Makaleler
13
Yer
Ankara
@ProfTech
Tartışmak için konu açmamı istemiştiniz hocam.
Beni Windows 10'un daha iyi olduğuna ikna edin arkadaşlar. Ama bunu benim gözümden yapın. Bir oyuncu olduğunuzu düşünün. Sizden tek isteğim bu. Bir oyuncu olarak Windows 7'de çok daha fazla FPS alıyorum. Şu an Windows 10 ile girmeme çok takılmaz iseniz mutlu olurum. :)

Microsoft destegi kesmisken buradaki insanlarin destek vermemesi tamamen hakli bir durum. Olayi yanlis anlamissin sen. Kullanicilar destek veriyor. Yoneticiler vermiyor.

Sen ekran karti surucusunun en guncelini kullanmiyor musun? Ilk yayinlanan surucu mu yuklu sistemde. Buna da o misal bak. Milyonlarca kullanici sorun yasamiyorsa ve sen yasadigin sorun yuzunden koskoca yazilimi kotuluyorsan bence ilk basta kendi on yargilarini kaldir derim.

Çok basit bir soru. Çünkü güncel ve modern.

"W7'de daha fazla FPS alıyorum" demişsiniz. Örnek verebilir misiniz? Ayrıca W10'da yaşadığınız sorunlar için konu açtınız mı?

İşletim sistemine milletin antika araba gibi değer vermesi bana ilginç geliyor. XP'den sonra pek çok sorunlarıyla birlikte Vista çıkmıştı. İnsanlar haklı olarak 7 çıkana kadar eski XP'yi tercih etmeye devam etti. Bunun aynısı XP çıkana dek Windows ME garabeti yerine önceki 98 SE'nin tercih edilmesiydi. Fakat 10'da böyle bir durum yok. Üstelik 10 çıkana kadar 1 haftalık kurulan sistemde bile zırt pırt mavi ekran hatası alan ben yaklaşık 5 aydır kurulu sistemde henüz mavi ekran hatası almamışsam sırf bu sebepten 10 tercih etmek benim için yeterli sebeptir.

Kısaca geçmişten günümüze tutulan işletim sistemleri sırasıyla 98 SE, XP, 7 ve 10'dur. Tutulmayanlar sırasıyla ME, Vista ve 8/8.1'dir.

Son düzenleme:
Windows 10'da market var :D
ye.jpg

Window 10 korsan ve Crackli ise çok sorun yaşanıyor doğrudur ama deneme sürümünde bile kullanınca ortaya stabilite açısından büyük fark ortaya çıkıyor. Ha galiba Windows 10 için SSD şart. Sabit disk, ilk açılışta Window 10 trafiği fazla olduğu için, resmen trafik kitleniyor. Bunu bir akrabamın PC'sinde denedim, temiz kurulum yaptım, kaç defa yeniden kurdum, PC 5 dakika'da açılıyordu ve hala %100 HDD kullanım sorunu vardı.Ayrıca komik rakamlarda %100 HDD oluyordu. 10 MB okuma, yazma yaparken.

Yani Sabit diskle olmaz Windows 10. Sabit disk tek şeritli yol ise, SSD 10 şeritli otoban gibi. Haliyle Windows 10 güncel olunca, kod trafiği çok oluyor.

Ayrıca Windows 7 Crackli kullanırken, zırt pırt format atma gereği duyarken, zaman geçtikçe stabilite bozulurken, şimdi N11 keylerinden alıp temiz kurulum yaptıktan sonra bir kere format atma gereği duymadım. Hiç stabilite bozulmadı hala.

Son düzenleme:
Şöyle ki ben Windows 98'den beri Windows kullanan biri olarak şu an Windows 10'u eski bilgisayarların düşmanı olarak görüyorum. Windows 10 şu an 2016 ve sonrasında çıkmış bilgisayarlarda 2015 ve öncesi bilgisayarlara oranla 4 kat daha iyi çalışıyor. Windows 10 bu yüzden hala eski bilgisayarların tercihi değil.

Ülkemizde şu an genel olarak bilgisayar kullananların çoğu çok eski bilgisayarlar kullanıyorlar ve paraları yeni bilgisayara yetmiyor. Dünya çapında şu an Windows 10 çok kullanılabilir ama ülkemizde Windows 7 çok kullanılmaktadır. Hastahaneler mesela hala bazıları XP kullanıyor. Şu an Windows 10'un son sürümleri tam bir RAM canavarı.

Ben 8.1 kullanıyorum ve memnunum hem 7 performansı hemde kolay kullanım. Windows 10, 1 GB RAM olunca zorlanırken, Windows 8.1 1 GB RAM olunca bile stabil çalışıyor.

Ben şahsen XP'nin şu ana kadar en çok dayanan işletim sistemi olduğunu düşünüyorum. Hala %5, %6 kullanım oranı var. Mesela Windows ME berbat bir sistemdi çünkü kendisi aslında 2000'in çakması. Multimedya özellikleri dönemine göre çok üstündü ama sürekli mavi ekran veriyordu. Windows 2000 de çok kötü bir zamanda çıktı çünkü 1 sene sonra XP çıktı ama 2000 o dönemler sunucu sistemlerinin en iyisiydi ve benim bilgisayarımda yüklüydü çok memnundum. Şu ana kadar bence Vista en sorunlu sistem ki beta süreci çok zorluklar içinde geçmiş. Windows Longhorn mesela, 4093 numaralı yapıdan sonra Microsoft projeyi sıfırlayıp Vista yazılmaya başlandı. O zamanlar Beta sürecini denemiş biriyim ve berbat bir sistemdi. RC sürümü bile yavaştı. Vista Servis Paketleri ile düzelmişti ama çok geçti zaten o zaman Windows 7 çıktı.

Windows 8'e gelirsek o başlat menüsüden kaybetti yoksa Windows 7'den daha hızlı çalışıyordu ama işte kullanıcı alışkanlıkları konusuna gelince kimse 8'e ısınamadı. Kısaca bilgisayarınız eski ise sakın 10 kurmayın kurarsanız bilgisayarınız geç açılır, çok kötü çalışır. 8.1 ezer geçer 10 gibi gereksiz abartılı özelliklere ve temalara sahip değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Ben Windows 7 ve 10 arasında bir RAM tüketimi farkı göremiyorum. 2014'e kadar eski pentium PC'm vardı. Onda dahi kasmaya başlamıştı zaten. RAM canavarı olan 10 değil, proğramlar. Proğramlar güncellendikçe, daha işlevli oldukça haliyle fazla RAM tüketmeye başlıyor. Benim devasa fark gözlemlediğim şey; HDD, SSD farkı. HDD'li istemi açamadım bile Windows 10'da. Ha açılıyor da 5 DK alıyordu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı