Siyah ekranın sol üstünde tre varmı?Merhaba, bilgisayarımda SSD+HDD birlikte kullanıyordum HDD'yi başka bilgisayara taktım bu bilgisayarı yalnız SSD ile kullanmak istiyorum ancak Windows açılışta kalıyor siyah ekranda donuyor.
Windows SSD'ye kurulu dediğim gibi birlikte kullanırken sorun yok ama SSD takılıyken açılmıyor.
SSD'ye Windows kurduğunuz zaman HDD'yi çıkarmadınız mı?Merhaba, bilgisayarımda SSD+HDD birlikte kullanıyordum HDD'yi başka bilgisayara taktım bu bilgisayarı yalnız SSD ile kullanmak istiyorum ancak Windows açılışta kalıyor siyah ekranda donuyor.
Windows SSD'ye kurulu dediğim gibi birlikte kullanırken sorun yok ama SSD takılıyken açılmıyor.
1. Disk Yönetimi ile Bölümleri Kontrol Et
- Başlat'a sağ tık → Disk Yönetimi (diskmgmt.msc)
- SSD üzerinde "Sistem Ayrıldı" veya EFI bölümü yoksa, boot dosyaları HDD'dedir.
2. bcdboot Komutuyla Boot Dosyalarını SSD’ye Kopyala
bcdboot C:\Windows /s S: /f UEFI
- Komut İstemi’ni Yönetici Olarak Aç
Başlat → "cmd" yaz → Sağ tık → Yönetici olarak çalıştır- Şu komutu yaz:
S: burada SSD'nin EFI bölümü olmalı. Eğer yoksa bir sonraki adımda oluşturacağız.
C:\Windows klasörünün doğru sürücü olduğundan emin ol. diskpart → list volume ile kontrol edebilirsin.
3. SSD'de EFI Bölümü Yoksa Elle Oluştur
diskpart
- Komut isteminde yaz:
list disk
select disk X (SSD’yi seç)
create partition efi size=100
format quick fs=fat32
assign letter=S
exit
bcdboot C:\Windows /s S: /f UEFISonra yukarıdaki bcdboot komutunu tekrar çalıştır:
4. BIOS'tan SSD’yi Birincil Boot Diski Yap
Windows’tan çıkmadan önce:
- msinfo32 yazarak Sistem Bilgisi’ni aç
- BIOS Mode = UEFI olmalı (eski sistemlerde MBR olabilir, o zaman /f BIOS kullan)
5. (İsteğe Bağlı) HDD'deki Eski EFI veya Sistem Ayrıldı Bölümünü Sil
Disk Yönetimi’nden bu bölümleri silebilirsin ama dikkatli ol:
Önce SSD’den düzgün açıldığını test et!
Hayır yokSiyah ekranın sol üstünde tre varmı?
Hayır birlikte kullandım hepSSD'ye Windows kurduğunuz zaman HDD'yi çıkarmadınız mı?
Başka kasaya SSD'yi takıp USB ile formatlasam sorun çözülür mü bir problemle karşılaşır mıyım?Muhtemelen Boot Image HDD'de oluşturuldu, Windows SSD'de. O yüzden HDD'yi çıkarınca Windows açılmıyor.
Bu sorun için düzgün bir kaynak bulamadım, ChatGPT şöyle yapabileceğini söylüyor: (Güvenme, önemli dosyaların varsa yedek al.)
Merhaba yaptım ama siyah ekran alıyorum halaDirek aynı kasada HDD takılı değilken SSD'ye format atarsan da düzelir.
Windows kurulumu sırasında kuracağınız depolama birimi dışında birimlerde olduğu zaman bu tarz sorunlar oluyor. Normalde sadece SSD'ye tekrar format atarsanız düzelir, birde BIOS'u sıfırlamayı deneyin ve SSD'ye format attıktan sonra BIOS'tan "Boot" cihazı olarak ayarlayın. En başta.Hayır birlikte kullandım hep
Tamam teşekkür ederim hemen deneyip haber vereceğimWindows kurulumu sırasında kuracağınız depolama birimi dışında birimlerde olduğu zaman bu tarz sorunlar oluyor. Normalde sadece SSD'ye tekrar format atarsanız düzelir, birde BIOS'u sıfırlamayı deneyin ve SSD'ye format attıktan sonra BIOS'tan "Boot" cihazı olarak ayarlayın. En başta.