3 gün önce mavi ekran hatası almaya başladım. Her defasında farklı hatalar vermekte. "PAGE_FAULT_IN_NONPADEG_AREA", "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" gibi hatalar alıyorum. Format atıp, RAM'lerimi test ettim herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Minidump dosyalarımı paylaşsam yardımcı olabilir misiniz?
Ek: Aynı sorun var mı diye forumu gezerken cevaplarınızı gördüm arkadaşlar onları da yaptım. İlk önce Bios Pili'ni çıkatıp taktım. Ardından "CMD" kotmularını yaptım. Bir saat önce yaklaşık beş kez arka arkaya mavi ekran hatası aldım. Hataların fotograflarını gönderiyorum.
Windows güncellemelerini eksiksiz yaparak veya temiz kurlum ile kurarak. Sosyalde RS2 linkleri vardı kırılmadıysa oradan ulaşabilirsiniz. Bulamazsanız link bulur format atmayı biliyorsanız verebiliriz.
Evet en son sürümüyle format attım defalarca ama ne yazık ki düzelen bir şey olmadı. Harddiskimi de silip format atacağım şimdi. Fazla olan SSD yi de çıkaracağım denemediğim bir tek bu kaldı. Oyundayken hata alıyorum, chrome çöküyor ya da opera ardından mavi ekran yiyorum. Sürekli ve sürekli düzeltemedim bir türlü son çare dediğim gibi harddisk verilerini de silip deneyeceğim.
Windows'un kurulu olan bölümü temiz kurulum ile formatlamanız yeterli RS2 veya RS3 ile. SSD'lerde sorun yok ancak hızı etkiler hangisinde Windows kurulu ise.
Denediğimiz yöntemlerden hiç birisi bir işe yaramadı arkadaşlar. Benim gibi hata arayıp şu an bu konuyu açan arkadaşlar için üzülerek söylüyorum ki çözümü yok. 1 aydır aynı sorun tekrardan yardımlar için teşekkürler.
Windows RS3'e geçmişsiniz ancak son güncellemesi yapılmış değil Ayarlar kısmından Windows preview kısmından güncellemeleri denetleyip yükleyin. Bu mavi ekran ise Defender kaynaklı gözüküyor. Görev yöneticisinde yüksek değerlerde ise devre dışı bırakın.
Windows RS3'e geçmişsiniz ancak son güncellemesi yapılmış değil Ayarlar kısmından Windows preview kısmından güncellemeleri denetleyip yükleyin. Bu mavi ekran ise Defender kaynaklı gözüküyor. Görev yöneticisinde yüksek değerlerde ise devre dışı bırakın.
Güncelleştirmeler yüklü gözüküyor. Aslında Windows preview kısmını anlamadım ve bulamadım açıkcası. Aynı zamanda Görev yöneticisinden defender'i kapattım fakat doğru mu bilmiyorum. Bu arada windows orjinal aldım hata belki ondandır diye.
Güncelleştirmeler yüklü gözüküyor. Aslında Windows preview kısmını anlamadım ve bulamadım açıkcası. Aynı zamanda Görev yöneticisinden defender'i kapattım fakat doğru mu bilmiyorum. Bu arada windows orjinal aldım hata belki ondandır diye.