Çözüldü Windows 10 sysmon.exe yüksek CPU kullanma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuf Can34

Kilopat
Yer
Ankara / ODTU
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Resimde görüldüğü üzere "sysmon.exe" çok fazla CPU kullanıyor, normalde 40-50 derece arası gidip gelen dizüstüm 60-70 arası gidip geliyor.

İnternette arattığımda sadece "Windows sistem aracı." olarak bilgi bulabildim, bu durumdan muzdarip biri yoktu.

Kapatıyorum fakat 5 dk içinde hemen yeniden açılıyor ve bilgisayara yük biniyor.

Windows 10 Home Single 64-Bit 1803 Sürümü.

Ekran Alıntısı 00001.PNG

Çözüm
Kaspersky ile tarama yap.

Malwarebytes, SuperAntiSpyware, 360 ile taradım. 128 GB SSD var 50GB dolu hemen tarama yapıyorum ama bir şey çıkmadı. Kaspersky'i indiriyorum bakalım. Ama virüs olduğunu düşünmüyorum.
Arkadaşlar Malwarebytes ile "Tam Tarama" yaptığımda "SVCHOSTC.exe" isminde ve aynı ismin türevlerinden 6 tane karantinaya alınan dosya buldu. Dosyaları silip yeniden başlatınca sorun çözüldü.
Eğer siz de bu sorunu yaşıyorsanız Malwarebytes yardımcı oluyor.
Uninstall: Sysmon.exe -u komut istemi (CMD) yönetici olarak çalıştırıp bu komutu gir. Görev yöneticisinden kapat öncesinde.

"
'Uninstall:' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file. "

Böyle bir yazı geldi, CMD'de
Bir bilgisi olan yok mu? Klasörü siliyorum yeniden geliyor.

Resimde görüldüğü üzere "sysmon.exe" çok fazla CPU kullanıyor, normalde 40-50 derece arası gidip gelen dizüstüm 60-70 arası gidip geliyor.

İnternette arattığımda sadece "Windows sistem aracı." olarak bilgi bulabildim, bu durumdan muzdarip biri yoktu.

Kapatıyorum fakat 5 dk içinde hemen yeniden açılıyor ve bilgisayara yük biniyor.

Windows 10 Home Single 64-Bit 1803 Sürümü.

Eki Görüntüle 326080

Malwarebytes, SuperAntiSpyware, 360 ile taradım. 128 GB SSD var 50GB dolu hemen tarama yapıyorum ama bir şey çıkmadı. Kaspersky'i indiriyorum bakalım. Ama virüs olduğunu düşünmüyorum.
Arkadaşlar Malwarebytes ile "Tam Tarama" yaptığımda "SVCHOSTC.exe" isminde ve aynı ismin türevlerinden 6 tane karantinaya alınan dosya buldu. Dosyaları silip yeniden başlatınca sorun çözüldü.
Eğer siz de bu sorunu yaşıyorsanız Malwarebytes yardımcı oluyor.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı