Windows 10 temiz kurulum ve sonrası için ne yapılmalı?

Daha fazla  
Selamlar. Windows 10 bilgisayarıma temiz kurulum yapmak istiyorum (acemiyim). Her yeri anladım ancak diskleri silme/biçimlendirme kısmını anlamadım. Bazıları biçimlendirin diyor bazıları her şeyi silin diyor. Doğrusu nedir? 2. sorum bunun bilgisayarımı bozma/kullanılamaz hale getirme gibi bir riski var mıdır (hatalı yaparsam)? 3. sorum yaptıktan sonra yapmam gereken ayar driver indirme gibi şeylere ihtiyaç var mı (NVIDIA Denetim Masası vb. kendiliğinden mi geliyor)?

Kısacası nasıl yaparım ve nelere dikkat etmeliyim?
Not: Sistem özeti kısmından bakınca BIOS modu: Eski diyor. Buna göre nasıl temiz kurulum yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bozma gibi bir risk yok. Kolayca anlatayim. Mesela sizin 500GB SSD ve 1TB harddiskiniz var diyelim. İkisinde de format aticaksiniz mesela. Temiz kurulumda SSD'nin tum bolumlerini ilk basta bicimlendirin bu formatliyor SSD'yi. Sonra o bolumleri tek tek silin. Sonra SSD tek parca halinde 500GB gozukucek. Sonra onu secip yeni diyeceksiniz. Windows alanlar ayiricak ve secili olan yere kuracaksiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Windows 10 bilgisayarıma temiz kurulum yapmak istiyorum (acemiyim). Her yeri anladım ancak diskleri silme/biçimlendirme kısmını anlamadım. Bazıları biçimlendirin diyor bazıları her şeyi silin diyor. Doğrusu nedir?

İster silin ister biçimlendirin fark etmez.

2. sorum bunun bilgisayarımı bozma/kullanılamaz hale getirme gibi bir riski var mıdır (hatalı yaparsam)?

Hatalı yapılacak bir şey yok bozulmaz.

3. sorum yaptıktan sonra yapmam gereken ayar driver indirme gibi şeylere ihtiyaç var mı (NVIDIA Denetim Masası vb. kendiliğinden mi geliyor)?

Driver yüklemelisiniz.

Hocam peki ben yine aynı yerden mi indireceğim Windowsu(yani usbye kurmak için)
Wimdowsun kendi sitesinden indir bu videoda var

Hocam peki lisansım var gider mi?
İster silin ister biçimlendirin fark etmez.
Peki hepsini mi yoksa birini vs. mi?
Birde ne kadar sürer bu işlem?
Ve BOOT menüsünü nasıl açacağım BİOS'um Lenovo
Bozma gibi bir risk yok. Kolayca anlatayim. Mesela sizin 500GB SSD ve 1TB harddiskiniz var diyelim. İkisinde de format aticaksiniz mesela. Temiz kurulumda SSD'nin tum bolumlerini ilk basta bicimlendirin bu formatliyor SSD'yi. Sonra o bolumleri tek tek silin. Sonra SSD tek parca halinde 500GB gozukucek. Sonra onu secip yeni diyeceksiniz. Windows alanlar ayiricak ve secili olan yere kuracaksiniz.
Hocam herşeyi mi sileceğim birde yeni kısmına gelince rakamlar vs. var onlar ne olacak?
Hocam Allah aşkına cevap verin
Hocam birde BİOS menüde boot menüsü yok ama BİOS ayarlarına girince bir kısımdan primary boot sequence diye kısım var girince orda ona benzer birşey var burası mıdır?
H-hocam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı